Kaksi erilaista vaihtoehtoa! Näin teet piparkakkutaloon upeat ikkunat – lopputulos kuin lasia

1:22 Kaksi tapaa tehdä ikkunalasit piparkakkutaloon
Katso videolta, kuinka teet ikkunat piparkakkutaloon!

Piparkakkutalosta on mahdollista saada aikaan upea taideteos, joka ilahduttaa jouluna sekä omaa että vieraiden silmää. Ammattilainen antaa vinkkejä siihen, kuinka piparkakkutalosta saa pienellä vaivalla entistä näyttävämmän.

Koko Suomi leipoo -voittaja Liisa Westerbergin vinkeillä loihdit piparkakkutaloon näyttävät ikkunat. Ikkunat voi loihtia kahdella tapaa; joko liivatelehtiä tai sulatettua sokeria apuna käyttäen. 

Ohut taikina ja siistit reunat takaavat onnistuneen lopputuloksen 

Ennen kuin piparkakkutaloon tehdään ikkunat, se täytyy ensin leipoa. Westerberg muistuttaa muutamasta tärkeästä seikasta, jonka avulla talo pysyy varmimmin kasassa. 

– Kun piparkakkutaloa tehdään, taikina tulisi malttaa kaulita melko ohueksi. Yleensä kun pipareita tehdään, taikina jätetään melko paksuksi, jolloin piparit turpavat ja jäävät pehmeiksi, Westerberg toteaa.

– Reunat tulisi myös muistaa siistiä ennen kasaamista. Ainakin kiinnityskohdat kannattaa käsitellä veitsellä ennen kokoamista.

Ikkunat voi loihtia taloon joko helposti liivatelehdellä tai vaihtoehtoisesti sulalla sokerilla. Sulan sokerin kanssa kannattaa kuitenkin muistaa, että maltti on valttia. Sokerin tulisi antaa sulaa kattilassa rauhassa, eikä sokeria saa mennä sekoittelemaan sulamisen aikana. Sokerin kiteytymisen voi estää märällä pullasudilla sivelemällä. 

– Isomaltoosi toimii ikkunoihin parhaiten, mutta myös tavallisella kidesokerilla ikkunoiden tekeminen onnistuu, Westerberg kertoo.

Katso artikkelin alusta löytyvältä videolta, kuinka homma oikein hoituu helposti kotikeittiössä. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja