Kakkukynttilöiden puhaltamisellekin on keksitty koronaturvallinen ratkaisu – tämä niksi estää pöpöjen leviämisen

1:10 Kinderkakku – näin valmistuu helppo suklaakakku suosikkisuklaasta

Jos kakkukynttilöiden puhaltaminen tuntuu inhottavalta ajatukselta, voi kynttilät kiinnittää kakun sijasta sitä peittävään muovikupuun.

Video: Suussa sulava ja näyttävä kinderkakku valmistuu helposti!

Koronaviruspandemia on saanut ajattelemaan ennen tavalliselta tuntuneita asioita uudelta kantilta. Kaupan ostoskori, kaverin juomapullo, buffetpöytä… kaikki mahdollisia tartunnan lähteitä!

Yksi ällötystä aiheuttava tapa on kynttilöiden puhaltaminen syntymäpäiväkakusta. Ennen perinne tuntui olennaiselta osalta päivänsankarin juhlintaa. Nyt se tuntuu tavalta levittää pöpöjä.

TikTok-käyttäjä Krystal Rochelle on keksinyt, kuinka tehdä kakkukynttilöiden puhaltamisesta hygieenisempää. Jakamallaan videolla nainen näyttää, miten kynttilät voi kiinnittää kakkua suojaavan läpinäkyvän muovikuvun päälle.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kynttilät pysyvät kiinni kuvussa, kun niiden vahaa sulattaa ensin hieman, minkä jälkeen ne asetetaan paikoilleen. Kynttilät voi kiinnittää myös liimalla, niksistä uutisoinut ruokasivusto Delish vinkkaa.

Muovikupu suojaa kakkua syntymäpäiväsankarin hengitystie-eritteiltä. Kynttilöiden sammuttamisen jälkeen kupu nostetaan pois ja kakku on valmis syötäväksi.

Muut koronaystävälliset kakkukynttiläniksit

Jos kakun päälle ei löydy sopivaa suojakupua, voi kynttilät yrittää sammuttaa puhaltamista hygieenisemmin esimerkiksi lautasta leyhyttelemällä.

Toinen vaihtoehto on tarjota syntymäpäivävieraille yhden ison kakun sijaan pieniä kuppikakkuja, jolloin kynttilän voi laittaa vain päivänsankarille tarkoitettuun leivokseen. Kikka toimii myös yksittäisten kakkupalojen kanssa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja