Kakkukynttilöiden puhaltamisellekin on keksitty koronaturvallinen ratkaisu – tämä niksi estää pöpöjen leviämisen
Jos kakkukynttilöiden puhaltaminen tuntuu inhottavalta ajatukselta, voi kynttilät kiinnittää kakun sijasta sitä peittävään muovikupuun.
Video: Suussa sulava ja näyttävä kinderkakku valmistuu helposti!
Koronaviruspandemia on saanut ajattelemaan ennen tavalliselta tuntuneita asioita uudelta kantilta. Kaupan ostoskori, kaverin juomapullo, buffetpöytä… kaikki mahdollisia tartunnan lähteitä!
Yksi ällötystä aiheuttava tapa on kynttilöiden puhaltaminen syntymäpäiväkakusta. Ennen perinne tuntui olennaiselta osalta päivänsankarin juhlintaa. Nyt se tuntuu tavalta levittää pöpöjä.
TikTok-käyttäjä Krystal Rochelle on keksinyt, kuinka tehdä kakkukynttilöiden puhaltamisesta hygieenisempää. Jakamallaan videolla nainen näyttää, miten kynttilät voi kiinnittää kakkua suojaavan läpinäkyvän muovikuvun päälle.
Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.
Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.
Kynttilät pysyvät kiinni kuvussa, kun niiden vahaa sulattaa ensin hieman, minkä jälkeen ne asetetaan paikoilleen. Kynttilät voi kiinnittää myös liimalla, niksistä uutisoinut ruokasivusto Delish vinkkaa.
Muovikupu suojaa kakkua syntymäpäiväsankarin hengitystie-eritteiltä. Kynttilöiden sammuttamisen jälkeen kupu nostetaan pois ja kakku on valmis syötäväksi.
Muut koronaystävälliset kakkukynttiläniksit
Jos kakun päälle ei löydy sopivaa suojakupua, voi kynttilät yrittää sammuttaa puhaltamista hygieenisemmin esimerkiksi lautasta leyhyttelemällä.
Toinen vaihtoehto on tarjota syntymäpäivävieraille yhden ison kakun sijaan pieniä kuppikakkuja, jolloin kynttilän voi laittaa vain päivänsankarille tarkoitettuun leivokseen. Kikka toimii myös yksittäisten kakkupalojen kanssa.
Lähteet: @krystal_rochelle_/TikTok, Delish
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan