Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaikkien aikojen retroherkku – tämän reseptin jokainen muistaa lapsuudesta!

MTV
Julkaistu 03.12.2016 09:30

MTV LIFESTYLE

Mokkapalat ovat suomalaisille harvinaisen tuttua herkkua.

Muistatko vielä, kun koulun myyjäisissä tarjolla oli lukuisin eri strösselein koristeltuja mokkapaloja vai tuovatko mokkapalat mieleesi urheilujoukkueen buffetin? Mokkapalat ovat leivonnaisia, joista suomalaisilla on vahvoja muistoja lapsuudesta.

Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen uskoo, että mokkapalojen suosion salaisuus on siinä, että herkku on helppo ja nopea toteuttaa. Tutun herkun leipomisessa onnistuu tottumattomampikin kotileipuri.

– Mokkapalat ovat helppo ja nopea leivonnainen kahvipöytään, lastenkutsuille ja muihin herkutteluhetkiin, ruokabloggaaja Hellapoliisi toteaa.

Verestä muistojasi ja leivo klassikkoherkkua viikonlopun ratoksi!

Hellapoliisin mokkapalat

uunipellillinen, noin 25 annosta

3 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl maitoa
1 dl (100 g) sulatettua voita tai margariinia

Kuorrute:
300 g tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta
2 rkl sulatettua voita tai margariinia
n. 4 rkl vahvaa kahvia

Pinnalle:
strösseleitä

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti.

2. Lisää maito ja sulatettu voi tai margariini. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä reunalliselle, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Mainos

3. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmista mokkapalojen kuorrute:

1. Mittaa kulhoon tomusokeri, kaakaojauhe, sulatettu voi ja kahvi. Sekoita tasaiseksi. Jos kuorrute tuntuu löysältä, lisää hieman tomusokeria. Paksua kuorrutetta voit ohentaa puolestaan kahvilla.

2. Levitä kuorrute lämpimän torttulevyn pinnalle ja ripottele päälle värikkäitä strösseleitä.

Leikkaa annospaloiksi ja herkuttele!

Resepti: Hellapoliisi

Lisää aiheesta:

Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkuaKahvikakkujen kiistaton ykkönen: Milloin viimeksi söit tätä legendaarista herkkua?Kahvikakkujen kiistaton kuningas – milloin viimeksi söit tätä legendaarista herkkua? Paluu menneisyyteen: Muistatko vielä superherkullisen toscakakun?Retroherkkujen ehdoton ykkönen: Hittijälkiruoka, joka ei suomalaisilta unohdu!Mokkapalat
LeivontaArjan LeivontanurkkaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta
  • 19.10.17:22
    Ruoka

    Maaritilla välähti: Teki mahtavan "karjalanpiirakan"

  • 4.10.17:32
    Ruoka

    Tee minuutin kikka pakastekorvapuusteille – mielettömän hyvä lopputulos!

  • 3.10.07:44
    Ruoka

    Juha on leiponut 1,5 miljoonaa korvapuustia – mikä on täydellisen pullan salaisuus?

  • 19.9.17:03
    Ruoka

    Omenapiirakka, johon et pety! Maisemakahvilan versio on mykistävän hyvää

  • 16.9.17:02
    Ruoka

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa