Kaikkien aikojen paras mustikkapiirakka? Katariinan hittiresepti toimii myös mustikkaversiona: "Sitä ei voi mokata"

Näin teet herkullisen Maisemakahvilan raparperipiirakan 3:00 Näin teet herkullisen Maisemakahvilan raparperipiirakan

Maistuisiko mustikkapiirakka? Katariinan kuuluisa Maisemamakahvilan raparperipiirakka maistuu ihanalta myös kesän marjasadosta valmistettuna. Testaa hittipiirakkaa mustikoista!

Videolla ohjeet Maisemakahvilan piirakan leipomiseen.

Olet varmasti jo kuullut Maisemakahvilan raparperipiirakasta, jota suomalaiset palvovat ja googlaavat vimmatusti aina kevään tullen. 

Hittipiirakan resepti lähti aikoinaan leviämään, kun Hämeenkyrössä suosittua kesäkahvilaa pitävä Katariina Pylsy antoi sen Kotiliesi-lehdelle.

Pylsy oli itse oppinut reseptin opiskellessaan Karkun emäntäkoulussa. Koulussa piirakka valmistettiin omenoista, mutta Katariinan kahvilassa siitä kehittyi entistä parempi, kun kun siihen päätyi täytteeksi onnellisen sattuman kautta raparperia.

– Maisemakahvilan raparperipiirakka on helppo tehdä ja onnistuu aina. Sitä ei voi mokata! Piirakka on ihanan kostea ja mehevä, Pylsy perusteli piirakan suosiota.

Testaa Maisemakahvilan piirakkaa myös mustikoista

Piirakkaa voi myös helposti varioida ja nyt mustikkasadon kypsyessä kannattaa hittireseptiä ehdottomasti kokeilla metsän sinisistä herkkupalleroista.

– Ihmiset ajattelevat turhaan, että raparperi ja rahka ovat väkeviä. Mutta kun ne eivät ole! Piirakkaan voi toiseksi rahkaksi laittaa halutessaan vaikka vaniljarahkaa. Piirakan voi tehdä mistä marjoista tahansa, tai vaikka omenista, Pylsy vinkkasi aiemmin MTV:lle.

Mustikkapiirakan mausteeksi kannattaa kokeilla esimerkiksi kardemummaa. 

Testaa resepti: Maisemakahvilan piirakka

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!