Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaikkien aikojen paras marinadi lihalle – tätä kannattaa kokeilla!

Kolmen tärkeän komponentin on tärkeää olla marinadissa kohdillaan.
Kolmen tärkeän komponentin on tärkeää olla marinadissa kohdillaan.Shutterstock
Julkaistu 16.11.2015 15:01
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Kun kolme tärkeää komponenttia on kohdillaan, voi kotikeittiössäkin syntyä täydellinen marinadi.

Parhaissa marinadeissa on kolme tärkeää komponenttia, jotka ovat kaikessa yksinkertaisuudessa happo, rasva ja mausteet. Kun näiden komponenttien maut pelaavat hyvin yhteen, syntyy lopputuloksena tasapainoinen ja äärimmäisen maukas marinadi.

Marinadin kolme tärkeää komponenttia

Hapolla on tärkeä rooli lihan mureuttajana. Rasva toimii marinadissa myös kaikkien siihen lisättävien makujen pohjana.

Rasvan roolin tärkeys osana marinadia liittyy maun paranemiseen entisestään ja nesteen pysymiseen lihan sisällä. Lisäksi rasva edistää lihan ruskistumista ja estää lihaa tarttumasta grilliin tai pannuun.

Mausteiden rooli on lopullisen maun kannalta äärimmäisen olennainen. Tästä syystä mausteita valitessa kannattaa miettiä tarkkaan, millaiset maut sopivat parhaiten juuri valitun lihan seuraksi. Esimerkiksi lampaanlihalle sopivat erityisen hyvin yrtit, ja broilerin makua voi piristää juuri toivotulla tavalla vaikkapa chili.

Kaikkien aikojen paras marinadi

Hapot:
0,8 dl soijakastiketta
0,8 dl tuoretta sitruunamehua
0,6 dl worcestershiren kastiketta

Rasvat:
1,2 dl oliiviöljyä

Mausteet:
0,5–1 rkl valkosipulijauhetta
3 rkl kuivattua basilikaa
0,5–1 rkl kuivattua persiljaa
1 tl valkopippurirouhetta
0,25 tl vahvaa chilikastiketta
1 tl kuivattua valkosipu
lia

Sekoita soijakastike, oliiviöljy, sitruunamehu, worcestershiren kastike, valkosipulijauhe, basilika, persilja sekä pippurit tehosekoittimessa. Lisää joukkoon chilikastike ja kuivattu valkosipuli. Sekoita tehosekoittimella 30 sekunnin ajan.

Kaada marinadi lihan päälle. Sulje liha marinadeineen tiiviiseen astiaan ja säilytä astiaa maksimissaan kahdeksan tuntia ennen kypsentämistä.

Lähde: All Recipes 

Lisää aiheesta:

Maaginen marinadi lihalle: "Lopputulos täysin vastustamaton"Tämä helppo liharuoka on "kaikkien aikojen suosituin" – jopa nirsot ruokailijat rakastavatHelppo liharesepti, joka on kaikkien aikojen suosituin: "Aivan täydellistä, jopa nirsot ruokailijat rakastavat!"Valmista 20 minuutissa! Mahtava arkiruokaresepti kerää ylistystä: "Paras hapanimeläbroileri, jota olen koskaan maistanut"Broilerinfileet pöytään entistäkin nopeammin – helppo kikka takaa mehukkaan lopputuloksen Yllättävä ainesosa maustaa tutun arkiruoan – tätä on pakko kokeilla!
LihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos