Kaikkien aikojen paras marinadi lihalle – tätä kannattaa kokeilla!

shutterstock_274678502
Kolmen tärkeän komponentin on tärkeää olla marinadissa kohdillaan. Shutterstock

Kun kolme tärkeää komponenttia on kohdillaan, voi kotikeittiössäkin syntyä täydellinen marinadi.

Parhaissa marinadeissa on kolme tärkeää komponenttia, jotka ovat kaikessa yksinkertaisuudessa happo, rasva ja mausteet. Kun näiden komponenttien maut pelaavat hyvin yhteen, syntyy lopputuloksena tasapainoinen ja äärimmäisen maukas marinadi.

Marinadin kolme tärkeää komponenttia

Hapolla on tärkeä rooli lihan mureuttajana. Rasva toimii marinadissa myös kaikkien siihen lisättävien makujen pohjana.

Rasvan roolin tärkeys osana marinadia liittyy maun paranemiseen entisestään ja nesteen pysymiseen lihan sisällä. Lisäksi rasva edistää lihan ruskistumista ja estää lihaa tarttumasta grilliin tai pannuun.

Mausteiden rooli on lopullisen maun kannalta äärimmäisen olennainen. Tästä syystä mausteita valitessa kannattaa miettiä tarkkaan, millaiset maut sopivat parhaiten juuri valitun lihan seuraksi. Esimerkiksi lampaanlihalle sopivat erityisen hyvin yrtit, ja broilerin makua voi piristää juuri toivotulla tavalla vaikkapa chili.

Kaikkien aikojen paras marinadi

Hapot:
0,8 dl soijakastiketta
0,8 dl tuoretta sitruunamehua
0,6 dl worcestershiren kastiketta

Rasvat:
1,2 dl oliiviöljyä

Mausteet:
0,5–1 rkl valkosipulijauhetta
3 rkl kuivattua basilikaa
0,5–1 rkl kuivattua persiljaa
1 tl valkopippurirouhetta
0,25 tl vahvaa chilikastiketta
1 tl kuivattua valkosipu
lia

Sekoita soijakastike, oliiviöljy, sitruunamehu, worcestershiren kastike, valkosipulijauhe, basilika, persilja sekä pippurit tehosekoittimessa. Lisää joukkoon chilikastike ja kuivattu valkosipuli. Sekoita tehosekoittimella 30 sekunnin ajan.

Kaada marinadi lihan päälle. Sulje liha marinadeineen tiiviiseen astiaan ja säilytä astiaa maksimissaan kahdeksan tuntia ennen kypsentämistä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_master_chef_vip
   MasterChef Suomi

   Rakastettu MasterChef 2020 nostaa kilpailemisen uudelle tasolle sillä tällä kertaa toisistaan ottaa mittaa ruuanvalmistuksen ammattilaisia ja nyt tuomareilla onkin mahdollisuus vaatia kilpailijoilta entistä enemmän kasvua, itsensä ylittämistä sekä huikeita oivalluksia. Tuomareina toimivat Tomi Björck ja Sikke Sumari sekä Kape Aihinen.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja