Kaikkien aikojen herkullisin bataattiresepti – salaisuutena kahdesti paistaminen

Bataattia on hyvin saatavilla suomalaisissa ruokakaupoissa. Shutterstock

Poimi herkullinen resepti, ja loihdi jatkossa entistä herkullisempia bataattikuutioita vaikkapa lihan seuraksi!

Moni suomalainen on viime vuosina ottanut bataatin osaksi arkiruokien vakiokalustoa. Poimi Popsugar-sivuston resepti, jolla bataatit paistuvat erityisen herkullisiksi, sillä ne paistetaan peräti kahteen kertaan.

Paista bataattikuutiot ensin pannulla – ja sitten uunissa

Aina ei tarvitse välttämättä tehdä valintaa sen välillä, kypsentääkö bataatit uunissa vai pannulla, sillä nämä kaksi kypsennystapaa voi yhdistää – ja lopputuloksena syntyy erityisen herkullisia bataattikuutioita. Pannulla bataatin pintaan saa kauniin värin, ja uunissa tummasta sokerista entisestään makeutta saavat bataattikuutiot keräävät itseensä paljon makua.

Kahdesti paistetut bataatit

1,2 dl voita
3 bataattia kuorittuna ja kuutioituna
5–6 kpl salvianlehti hienonnettuina
2 rkl ruskeaa sokeria
suola

Sulata voi pannulla. Lisää joukkoon niin paljon bataattikuutioita, että pannun pohja peittyy. Paista kuuden minuutin ajan tai kunnes bataattikuutiot ovat hieman pehmenneet. Siirrä paistetut bataatit uunivuokaan. Paista loput bataatit pieninä erinä paistinpannulla. Siirrä paistetut erät uunivuokaan.

Lämmitä uuni noin 200 asteeseen. Kun kaikki bataattikuutiot on siirretty uunivuokaan, ruskista voita hetki. Kaavi lastalla pannuun takertuneet bataatinjämät voin joukkoon, jotta kaikki maku saadaan talteen. Kun voi tuoksuu pähkinäiselle ja muuttuu ruskeaksi, lusikoi sitä 1–2 ruokalusikallista uunivuokaan, paistettujen bataattikuutioiden päälle. Ripottele lopuksi bataattikuutioiden päälle salvia sekä ruskea sokeri.

Paista uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes bataatit karamellisoituvat. Tarjoile lämpimänä.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat