Kahvista paljastui uutta tietoa: Saattaa paljastaa synkän salaisuuden persoonallisuudestasi

musta kahvi
Kahvi mustana? Shutterstock

Tuore tutkimus on saanut ihmiset pelkäämään, että mieltymys kahviin voi paljastaa heidät psykopaateiksi.

Appetite-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa selvitettiin sitä, kuinka makuaisti vaikuttaa persoonallisuuteen.

Selvisi, että ne ihmiset, jotka pitivät kitkeristä ruoista, kuten kahvista, oluesta ja tummasta suklaasta, saivat todennäköisemmin korkeammat pisteet psykopatiasta, sadismista ja aggressiivisuudesta.

Tutkimuksessa ihmisiä pyydettiin arvostelemaan ruokamieltymyksensä – pitivätkö he eniten makeasta, suolaisesta, happamasta vai kitkerästä – sekä täyttämään neljä persoonallisuustestiä. Heitä muun muassa pyydettiin arvioimaan lause: "Jos saan tarpeeksi provokaatiota, saatan lyödä."

Mieltymys kitkerään makuun yhteydessä synkkään persoonallisuuteen

Tutkijat huomasivatkin, että neljästä mausta mieltymys kitkeriin ruokiin, oli tarkin persoonallisuuden mittapuu. Se, kuinka paljon ihmiset pitivät kitkeristä ruoista ja juomista, oli tiukasti sidoksissa siihen, kuinka synkkä heidän persoonallisuutensa oli.

Muut tutkimukset ovat puolestaan osoittaneet sen, että se, miten ihminen maistaa kitkerän ruoan, riippuu genetiikasta. 

Toisin sanoen, jos olet erityisen mieltynyt kitkeriin ruokiin ja juomiin, kuten kahviin, olueen tai tummaan suklaaseen, saatat olla psykopaatti – jos geenisi niin määrävät. Kaikella todennäköisyydellä kahvin nauttiminen on täysin turvallista, mutta jos sinua epäilyttää, piilota terävät esineet ulottuviltasi. 

Vähennä kahvin kitkeryyttä maidolla – näin maito kannattaa kaataa purkista:

Lähde: Fox News

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat