Kahvimylly taipuu moneen – poimi uudet käyttötavat!

kahvimylly
Shutterstock

Kahvimylly jauhaa kahvipavut käden käänteessä, mutta myllyä voi hyödyntää myös muihin tarkoituksiin. The Daily Meal listasi käteviä vinkkejä.

Kahvimyllyä kannattaa hyödyntää muuhunkin kuin kahvipapujen jauhamiseen. 

Silppua yrtit

Kuivata ylijääneet tuoreet yrtit ja tee niistä silppua kahvimyllyn avulla. Kuivattua yrttisilppua voit säilöä tyhjiin maustepurkkeihin ja käyttää siinä missä kaupankin mausteita.

Rouhi pähkinät

Pähkinärouhe sopii hyvin niin suklaisiin leivonnaisiin kuin kuorrutukseksi broilerille. Kokonaiset pähkinät on helppo rouhia kahvimyllyssä, joten veitsen kanssa pähkinöitä ei tarvitse alkaa pilkkomaan.

Tee korppujauhoja

Korppujauhoja on helppo tehdä itse kuivahtaneesta leivästä. Pilko leipä ensin pieniksi paloiksi ja laita sen jälkeen leivänpalat kahvimyllyyn jauhautumaan. Korppujauhoina kuiva leipä saa lisää käyttöaikaa.

Jauha mausteet

Kahvimyllyssä on helppo paitsi silputa yrtit, myös jauhaa muita mausteita. Esimerkiksi kuminan- ja korianterinsiemenet jauhautuvat kahvimyllyssä tasaiseksi jauheeksi. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.