Kahvimylly taipuu moneen – poimi uudet käyttötavat!

kahvimylly
Shutterstock

Kahvimylly jauhaa kahvipavut käden käänteessä, mutta myllyä voi hyödyntää myös muihin tarkoituksiin. The Daily Meal listasi käteviä vinkkejä.

Kahvimyllyä kannattaa hyödyntää muuhunkin kuin kahvipapujen jauhamiseen. 

Silppua yrtit

Kuivata ylijääneet tuoreet yrtit ja tee niistä silppua kahvimyllyn avulla. Kuivattua yrttisilppua voit säilöä tyhjiin maustepurkkeihin ja käyttää siinä missä kaupankin mausteita.

Rouhi pähkinät

Pähkinärouhe sopii hyvin niin suklaisiin leivonnaisiin kuin kuorrutukseksi broilerille. Kokonaiset pähkinät on helppo rouhia kahvimyllyssä, joten veitsen kanssa pähkinöitä ei tarvitse alkaa pilkkomaan.

Tee korppujauhoja

Korppujauhoja on helppo tehdä itse kuivahtaneesta leivästä. Pilko leipä ensin pieniksi paloiksi ja laita sen jälkeen leivänpalat kahvimyllyyn jauhautumaan. Korppujauhoina kuiva leipä saa lisää käyttöaikaa.

Jauha mausteet

Kahvimyllyssä on helppo paitsi silputa yrtit, myös jauhaa muita mausteita. Esimerkiksi kuminan- ja korianterinsiemenet jauhautuvat kahvimyllyssä tasaiseksi jauheeksi. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja