Kahvimylly taipuu moneen – poimi uudet käyttötavat!
Kahvimylly jauhaa kahvipavut käden käänteessä, mutta myllyä voi hyödyntää myös muihin tarkoituksiin. The Daily Meal listasi käteviä vinkkejä.
Kahvimyllyä kannattaa hyödyntää muuhunkin kuin kahvipapujen jauhamiseen.
Silppua yrtit
Kuivata ylijääneet tuoreet yrtit ja tee niistä silppua kahvimyllyn avulla. Kuivattua yrttisilppua voit säilöä tyhjiin maustepurkkeihin ja käyttää siinä missä kaupankin mausteita.
Rouhi pähkinät
Pähkinärouhe sopii hyvin niin suklaisiin leivonnaisiin kuin kuorrutukseksi broilerille. Kokonaiset pähkinät on helppo rouhia kahvimyllyssä, joten veitsen kanssa pähkinöitä ei tarvitse alkaa pilkkomaan.
Tee korppujauhoja
Korppujauhoja on helppo tehdä itse kuivahtaneesta leivästä. Pilko leipä ensin pieniksi paloiksi ja laita sen jälkeen leivänpalat kahvimyllyyn jauhautumaan. Korppujauhoina kuiva leipä saa lisää käyttöaikaa.
Jauha mausteet
Kahvimyllyssä on helppo paitsi silputa yrtit, myös jauhaa muita mausteita. Esimerkiksi kuminan- ja korianterinsiemenet jauhautuvat kahvimyllyssä tasaiseksi jauheeksi.
Lähde: The Daily Meal
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan