Vedet avattiin siirtolapuutarhassa juuri ennen yöpakkasten palaamista. Ensimmäiset yöt on nyt nukuttu ja aamuisin avattu kohmeisia putkia vedenpaineella. Onneksi ei ole syntynyt tuhoa. Samalla alkoi grillikausi, jonka startti yllätti erinomaisuudessaan itsenikin.
VIRTUAL TASTING. Pernod Ricard Finland tarjosi mahdollisuuden virtuaali-tastingiin ja lähetti paketin viinejä (kuva alla) maisteltavaksi kotisohvalla ammattilaisen ohjauksessa. Hauska kokemus ja toimi mainiosti pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvillekin. Saan päivittäin kutsuja josjonkinmoisiin maisteluihin, jotka ovat liki jokainen Helsingissä. Kynnys Tampereelta lähtemiseen on melkoisen korkea. Moni tilaisuus on lisäksi lehdistölle suunnattuna virka-aikana, mikä muotoutuu tietty päivätöissä käyvälle muutenkin esteeksi.
RESEPTIKILPAILU. Tastingiin liittyi myös mahdollisuus osallistua viinien pohjalle rakennettuun reseptikilpailuun. Tarraan kiinni laatikon ylivoimaisesti parhaaseen viiniin, 1865 Single Vineyard Cabernet Sauvignoniin. Tuhti, lihaa huutava viini on täynnä tummien marjojen sävyttämää syvyyttä ja tanniinisuutta. Ykkösvalinta olisi riista, mutta näin alkukesästä mennään grillipihvillä.
Halusin mukaan aromaattista ja tummaa sävyä. Kahvi ja kaakao sopivat siihen mainiosti. Savustettua paprikaa tuomaan lisää syvyyttä ja muita mausteita antamaan sävyjä. Tälle viinille pystyy iskemään vastaan kunnolla makua. Tuhtia tuhdin päälle. Toimii. Kunnon grillipihvin kylkeen paras vaihtoehto on ranskalaiset tai salaatti. Haluan täyttää lautasen mauilla ja toisiaan tukevilla elementeillä, joten tein salaatille kastikkeen, joka toimisi myös lihan kanssa. Sinihomejuustoinen kastike osoittautui hämmästyttävän monitoimiseksi ja se tulee olemaan vakiokalustoa dippinä, pihvisoosina sekä salaatin kera. Tästä tuli suoraan sanoen aivan killeri.







