Kahvilan omistajien käytös Facebookissa järkyttää: Haistattelivat törkeästi asiakkaille ja haukkuivat Hitleriksi

Goat Cafe
Goat Cafen omistajat Dawn Silver ja Matt Ward saivat somekansan näkemään punaista. Shutterstock / Goat Cafe

Vegaanikahvilan omistajat ajautuivat outoon sanasotaan Facebookissa julkaistuaan sivuillaan tiedotuksen aikomuksistaan sulkea kahvilan internet.

Iso-Britannian Huddersfieldissa sijaitsevan Goat Cafe -vegaanikahvilan omistajat Matt Ward, 45, sekä Dawn Silver, 44, ovat suututtaneet toden teolla somekansan.

Omistajat ilmoittivat taannoin kahvilan Facebook-sivuillaan lopettavansa kaiken kommunikoinnin internetissä, sillä heidän mielestään internet riistää ihmisiä, eikä se sovi vegaaniseen vakaumukseen. Silver ja Ward ilmoittivat päivityksessään myös, etteivät enää hyväksy kahvilassa korttimaksuja tai ota huomioon digitaalisia palautteita ravintolasta. Ravintola-arvioita he toivoivat jatkossa ainoastaan suullisesti tai käsin kirjoitettuna.

– Jos koet, että tämä on jollain tapaa väärin, avaa mielesi ja jätä egosi, kahvilanpitäjät kirjoittivat.

Haistattelua asiakkaille

Jos kuva ei näy, katso se täältä

Goat Cafen asiakkaat ottivat kahvilan uuden suhtautumisen odotettua raskaammin. Monen mielestä kahvilan päivitys oli sävyltään hieman törkeä. Kahvilaa pyörittävät Silver ja Ward vastasivat kritiikkiin yllättäen todella rajusti. He muun muassa kutsuivat yhtä asiakasta ”v***n kontrollifriikiksi” ja vertasivat toista Hitleriksi. Kun kahvilan asiakas Bethany Stanley kommentoi Facebookissa jättävänsä seuraavan kahvilavierailun väliin, Silver ja Ward vastasivat:

– Haista v***u Bethany ja v*****n suunnitelmasi!

Tilanne eskaloitui ja lopulta alkuperäinen viesti kahvilan suunnitelmista luopua internetistä katosi bittiavaruuteen. Kahvilanpitäjien solvaukset ovat kuitenkin edelleen näkyvillä kahvilan Facebook-sivuilla.

Asiakkaat eivät hyväksyneet anteeksipyyntöä

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Lopulta Silver ja Ward pyysivät käyttäytymistään anteeksi mukavilta asiakkailta ja ilmoittivat sulkevansa kahvilan muutamaksi päiväksi kohun vuoksi. Solvauksista kimmastunut somekansa ei kuitenkaan antanut pariskunnalle vielä anteeksi. Kahvilan sivuilla vaaditaan kunnollista anteeksipyyntöä.

– Olen vegaani ja uskon inhimillisyyteen, ja että jokainen elävä olento ansaitsee rakkautta ja kunnioitusta. Mielestäni teidän täytyy tarkastella nyt toden teolla omaa etiikkaanne, eräs asiakas kirjoittaa kahvilanpitäjille sivuilla. 

Nyt kahvilan sivuille on ilmestynyt päivitys, jossa omistajapariskunnan vaimo ottaa syyt niskoilleen törkeistä solvauksista.

Dawn Silver kirjoittaa kahvilan Facebook-sivujen olevan edelleen pystyssä siksi, ettei Facebook anna sulkea tiliä välittömästi, vaan sulkemista joutuu odottamaan kahden viikon ajan.

Lähde: Mirror 

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja