Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kahvikakkujen kiistaton kuningas – milloin viimeksi söit tätä legendaarista herkkua?

Tiikerikakku on klassikko!
Tiikerikakku on klassikko!Shutterstock
Julkaistu 13.10.2019 14:10

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Hannakaisa Taskinen

hannakaisa.taskinen@mtv.fi

Tiikerikakku on taatusti yksi Suomen suosituimmista kahvikakuista. Hauskat suklaaraidat maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin.

Milloin viimeksi olet tarjoillut vieraillesi maukasta tiikerikakkua tai nähnyt sitä juhlien kahvipöydässä?

Tiikerikakku on varmasti monen mielestä yksi herkullisimmista kuivakakuista – makoisat suklaaraidat piristävät mehevän kakun makua ja ulkonäköä.

Tiikerikakku

4 munaa
2,5 dl sokeria
150 g margariinia tai voita
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
3 tl vanilliinisokeria
1,5 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta

Vuokaan:
margariinia tai voita
korppujauhoja

1. Voitele ja jauhota rengasvuoka.
2. Pane uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
3. Kokoa ja mittaa aineet. Sulata margariini kattilassa. Yhdistä leivinjauhe, jauhot ja vanilliinisokeri.
4. Vatkaa munat ja sokeri isossa kulhossa kierre- tai sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla sekoittaen.
5. Mausta noin 1/3 taikinasta kaakaojauheella.
6. Kaada vuokaan kerroksittain vaaleaa ja tummaa taikinaa, päällimmäiseksi vaalea kerros.
7. Paista kakkua uunin alatasossa 45 minuuttia.

Resepti: Liimatainen, Teerikangas & Kunnas: Keitämme ja leivomme 2 (WSOY)

Lisää aiheesta:

Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkuaKahvikakkujen kiistaton ykkönen: Milloin viimeksi söit tätä legendaarista herkkua?Paluu menneisyyteen: Milloin viimeksi söit legendaarista tiikerikakkua?Paluu menneisyyteen: Muistatko vielä superherkullisen toscakakun?Kaikkien aikojen retroherkku – tämän reseptin jokainen muistaa lapsuudesta!Retroherkkujen ehdoton ykkönen: Hittijälkiruoka, joka ei suomalaisilta unohdu!
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:02
    Leivonta

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • Eilen07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?

  • ma17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • ma11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • ma07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa