Kahvi ei olekaan ykkönen: Tämä superjuoma antaa tehokkaamman potkun päivään

vesi, kahvi
Shutterstock

Aamusumpille löytyy helppo ja kenties parempi korvike, kokeile!

Sille on syynsä, miksi kahvia kulutetaan niin paljon. Kun iltapäiväväsymys iskee, ei käy kieltäminen, etteikö kupillisesta sumppia olisi apua. Mutta sen sijaan, että turvautuisit nopeaan apuun, Huffington Postin haastattelema ravintoasiantuntija Lauren Schmitt suosittelee parempaa tapaa piristyä.

– Kahvi antaa luonnollisesti pienen energiasysäyksen, mutta se ei oikeastaan paranna keskittymiskykyä, Schmitt sanoo.

Kahvilla voi olla myös haitallisia vaikutuksia joihinkin ihmisiin.

– Jotkut ihmiset tuntevat olonsa melko hermostuneiksi kahvin jälkeen tai heille tulee vatsa kipeäksi, joten näissä tapauksissa välttelisin kahvia, Schmitt opastaa.

Ikävä kofeiinikierre

Schmittin mukaan kahvin juominen myöhään päivällä voi myös vaikuttaa yöuniin, mikä puolestaan saa olon seuraavana päivänä tuntumaan taas siltä, että kahvista olisi apua ja kierre on valmis.

Mitä ravintoasiantuntija sitten suosittelee kahvin korvikkeeksi? Vettä. Vaikkei tavallinen vesi kuulosta kovin ihmeelliseltä avulta, Schmitt selittää, että se voi todellakin poistaa kahvin tarpeen. Jos kärsit nestehukasta, et nimittäin todellakaan pysty keskittymään kovinkaan hyvin. Kannattaakin huolehtia siitä, että vettä tulee juotua koko päivän – etenkin lounaan jälkeisen romahduksen aikana, kun töiden jatkaminen tuntuu mahdottomalta.

Veden vaihtoehdoksi Schmitt suosittelee hedelmiä ja vihanneksia, koska ne kuitenkin sisältävät paljon vettä ja näin myös nesteyttävät. Esimerkiksi porkkanat, selleri, omenat ja kurkku ovat hyviä vaihtoehtoja.

– Mutta olen aina tarjoamassa vettä (ensisijaisesti), Scmitt lisää.

LUE MYÖS: 

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja