Kahden kalan pihvit

Kalapihvit ovat monimuotoinen ruokalaji, jota pystyy varioimaan rajattomasti. Tästä versiosta tuli raaka-aineiltaan varsin välimerellinen ilman kumarrusta mihinkään tiettyyn maahan. Toisaalta makumaailma vei yhtä lailla hitusen Kauko-Itään päin. Punaisen ja valkoisen lihan kalan sekoittaminen osoittautui erinomaiseksi tavaksi tasapainottaa makuja.

Paistoin kylkeen seesamiöljyssä oman maan kasviksista porkkanaa, sokerihernettä, chiliä ja sipulia ja lorautin vielä päälle kalakastiketta ja soijaa. Erinomainen lisuke, mutta myös riisi toimii lisukkeeksi kalakastikkeen ja riisin kera. Miksei myös pasta ja nuudelitkin.

Kalapihvit

500 g lohta, palasteltuna hienoksi
250 g vaaleaa kalaa, esim. turskaa, palasteltuna hienoksi
2 paprikaa, hienonnettuna
kermaa (kts. seuraava alla)
2,5 dl kermassa muhjuksi levännyttä vaaleaa leipää, puristeltuna melko kuivaksi
0,5 dl tilliä, hienonnettuna
1 varsi varsiselleriä, hienonnettuna
2 rkl hienonnettua inkivääriä
1 tl chilirouhetta
2 luomusitruunan kuori, raastettuna
1 pienehkö punasipuli, hienonnettuna
korppujauhoja
kasviöljyä tai voita tai sekä että
suolaa
mustapippuria

OHJE: Sekoita kaikki ainekset paitsi korppujauhot ja öljy keskenään melko tasaiseksi massaksi. Muotoile pieni pihvi ja paista pannulla testiksi. Mausta lopputaikina maun mukaan.

Muotoile taikinasta reilu pari senttiä paksuja pihvejä. Levitä lautaselle korppujauhoja ja pyöräytä pihvit siinä kauttaaltaan. Kuumenna pannu ja paista öljyssä tai voissa pihvejä n. 4 min per puoli, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita kauttaaltaan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat