Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kahden kalan pihvit

Julkaistu 20.08.2017 20:48

Kalapihvit ovat monimuotoinen ruokalaji, jota pystyy varioimaan rajattomasti. Tästä versiosta tuli raaka-aineiltaan varsin välimerellinen ilman kumarrusta mihinkään tiettyyn maahan. Toisaalta makumaailma vei yhtä lailla hitusen Kauko-Itään päin. Punaisen ja valkoisen lihan kalan sekoittaminen osoittautui erinomaiseksi tavaksi tasapainottaa makuja.

Paistoin kylkeen seesamiöljyssä oman maan kasviksista porkkanaa, sokerihernettä, chiliä ja sipulia ja lorautin vielä päälle kalakastiketta ja soijaa. Erinomainen lisuke, mutta myös riisi toimii lisukkeeksi kalakastikkeen ja riisin kera. Miksei myös pasta ja nuudelitkin.

Kalapihvit

500 g lohta, palasteltuna hienoksi
250 g vaaleaa kalaa, esim. turskaa, palasteltuna hienoksi
2 paprikaa, hienonnettuna
kermaa (kts. seuraava alla)
2,5 dl kermassa muhjuksi levännyttä vaaleaa leipää, puristeltuna melko kuivaksi
0,5 dl tilliä, hienonnettuna
1 varsi varsiselleriä, hienonnettuna
2 rkl hienonnettua inkivääriä
1 tl chilirouhetta
2 luomusitruunan kuori, raastettuna
1 pienehkö punasipuli, hienonnettuna
korppujauhoja
kasviöljyä tai voita tai sekä että
suolaa
mustapippuria

OHJE: Sekoita kaikki ainekset paitsi korppujauhot ja öljy keskenään melko tasaiseksi massaksi. Muotoile pieni pihvi ja paista pannulla testiksi. Mausta lopputaikina maun mukaan.

Muotoile taikinasta reilu pari senttiä paksuja pihvejä. Levitä lautaselle korppujauhoja ja pyöräytä pihvit siinä kauttaaltaan. Kuumenna pannu ja paista öljyssä tai voissa pihvejä n. 4 min per puoli, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita kauttaaltaan.

Lisää aiheesta:

Metsästäjänleipä italialaisittainMehevät lohipihvit(Vähän niin kuin) StroganoffVitello Tonnato - vasikkaa tonnikalamajoneesillaChili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstäHarira - marokkolainen liha-tomaatti-linssikeitto
kalapihvireseptikalaruokalohiturska

Tuoreimmat aiheesta

kalapihvi
  • 24.01.201818:08
    thaimaalainen

    Thai-henkiset kalapihvit ja kurkkurelissi

  • 22.01.201712:14
    resepti

    Mehevät lohipihvit

  • 20.12.201518:06
    hauki

    Hauki-katkarapupihvit kananmuna-perunapyreellä