Kahden ainesosan superhelppo suklaakakku syntyy ilman vehnää

suklaa
Shutterstock

Jos kaapistasi löytyy kananmunia ja suklaata, voit valmistaa herkullisen suklaakakun makeannälkään!

Makoisan kahden ainesosan suklaakakun valmistat helposti. Tarvitset vain 3 kananmunaa ja noin 165 grammaa suklaata.

Tee näin:

1. Erottele kananmunat. Laita valkuaiset suuressa kulhossa jääkaappiin hetkeksi, ja laita keltuaiset toiseen kulhoon.
2. Esilämmitä uuni 170 asteeseen. Riko suklaat paloiksi suureen kulhoon. Sulata suklaa kiehuvan veden yllä.
3. Ota valkuaiset jääkaapista, ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Valkuaisvaahto on tarpeeksi paksua, kun se ei valu kulhosta, vaikka kääntäisit sen ympäri.
4. Ota seuraavaksi käsittelyyn sulamassa oleva suklaa. Sekoita suklaamassa tasaiseksi, ja ota pois kiehuvan veden yltä. Kun suklaa on jäähtynyt, lisää keltuaiset ja sekoita vispilällä.
5. Lisää kolmasosa valkuaisvaahdosta ja sekoita hyvin vispilällä. Lisää puolet jäljellä olevasta valkuaisvaahdosta ja sekoita. Lisää loputkin vaahdot ja sekoita tasaiseksi.
6. Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla, ja kaada taikina vuokaan. Pudota vuoka varovasti pöydälle, jotta mahdolliset ilmakuplat katoavat.
7. Laita vuoka uuniin 30–40 minuutiksi. Kun otat kakun pois, anna sen jäähtyä vuoassa, kunnes se on jäähtynyt niin, että voit koskea siihen.
8. Ota kakku leivinpapereineen sitten pois vuoasta ja laita uuniritilälle jäähtymään kunnolla.
9. Koristele halutessasi tomusokerilla.
10. Nauti!

Katso tarkat ohjeet YouTube-käyttäjä Ochikeronin videolta:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.