1:55

Kahdeksan kevyttä vaihtoehtoa – laihduttaja, näitä juomia baarissa kannattaa tilata!

Poimi videolta helppo kolmen raaka-aineen drinkkiresepti.

Jos haluat tarkkailla linjojasi, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mitä juomaa lasiisi oikein kaadat. Herkullinen drinkki saattaa nimittäin helposti sisältää kaloreita hampurilaisaterian verran.

Jos et halua pilata dieettiäsi tai kulauttaa suurinta osaa päivittäisestä kalorintarpeestasi kurkkuusi, valitse lasiisi seuraavia suhteellisen vähäenergisiä juomia.

1) Viini

Makeat viinit sisältävät kaloreita yllättävän paljon, jonka vuoksi laihduttajan kannattaakin valita lasiinsa mieluummin kuivempia viinejä. Kannattaa myös muistaa, että viinilasia ei tarvitse täyttää piripintaan, vaan pienikin lasillinen voi riittää.

2) Kuohuviini

Lasillinen moneen tilanteeseen sopivaa kuohuviiniä sisältää yleensä vähemmän kaloreita kuin monet muut juomat; noin 80 kilokaloria per lasillinen. Tässä saat taas yhden hyvän syyn valita lasiisi kuohuvaa.

3) Olut

Olut on alkoholijuomista varsin kevyt vaihtoehto; 0,4 litran tuoppi sisältää noin 120 kilokaloria – eli saman verran kuin vaikkapa appelsiinimehu. Laihduttajan kannattaa kuitenkin muistaa, että mitä isompi tuoppi, sen enemmän kaloreita se sisältää.

4) Gini

Jos gini kuuluu suosikkijuomiesi joukkoon, meillä on sinulle hyviä uutisia. Kirkkaat alkoholijuomat ovat laihduttajalle hyviä valintoja, sillä ne sisältävät vähemmän sokeria kuin monet vastaavat tummemmat juomat, kuten rommi ja viski.

5) Vodka

Kirkkaista alkoholeista drinkkejä valmistettaessa kannattaa lasiin valita kalorittomia pidentäjiä, kuten soodavettä ja mausteeksi sitruunaa ja limeä. Näillä ainesosilla drinkkien kalorimäärät pysyvät kurissa.

6) Tequila

Agave-kasvista valmistettu tequila on luonnollisesti makea juoma, mutta sisältää vain noin 65 kilokaloria yhtä 25 millilitran shottia kohden. Myös tequilaa kannattaa nauttia kevyenä drinkkiä soodaveden ja limen kera.

7) Mojito

Raikas mintusta, limestä ja soodavedestä valmistettu mojito on suhteellisen kevyt drinkki siihen käytettävästä sokerisiirapista huolimatta. Tämän herkullisen drinkin sisältämät 150 kilokaloria eivät taatusti pilaa dieettiäsi.

8) Cosmopolitan

Sinkkuelämää-sarjasta tunnettu drinkki on totta kai melko kevyttä juotavaa. Cointreausta, karpalomehusta ja limestä valmistettu drinkki on oiva valinta sinulle, joka haluat nauttia uudesta vuodesta kevyellä, mutta tyylikkäällä asenteella.

Lähde: Prima

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja