Kääri banaani folioon – tiesitkö, kuinka hedelmät säilyvät pidempään?
Hedelmän koostumus vaikuttaa siihen, millaisissa olosuhteissa se kannattaa säilyttää.
Jääkaappiin vai huoneenlämpöön? Oikeilla vinkeillä eri hedelmät säilyvät tavallista pidempään.
Banaani
Jos banaanien haluaa kestävän mahdollisimman pitkään hyvässä kunnossa, kannattaa sitä säilyttää huoneenlämmössä. Kylmässä säilyttäminen kovettaa banaanin pintaa ja saa sen tummumaan tavallista nopeammin. Banaanin säilyvyyttä voi parantaa entisestään käärimällä sen kannan säilytyksen ajaksi folioon tai muovikelmuun.
Meloni
Jääkaapissa säilytettäessä melonit muuttuvat pinnaltaan kumimaisiksi ja tästä syystä niitä kannattaa säilyttää huoneenlämmössä. Poikkeuksen tässä tekee kuitenkin cantaloupe-meloni, joka kannattaa säilyttää pidemmän säilyvyyden takaamiseksi jääkaapissa.
Omena
Omenat säilyvät kaikkein parhaiten pimeässä ja viileässä paikassa. Omenat kannattaa mahdollisuuksien niin salliessa säilyttää jääkaapissa, sillä kylmäsäilytys lisää niiden säilyvyyttä.
Päärynät, persikat, luumut ja mangot
Suurinta osaa hedelmistä voi säilyttää huoletta huoneenlämmössä. Jos hedelmät ovat vielä raakoja, voi kypsymisprosessia nopeuttaa säilyttävämmä niitä paperipussissa. Kun hedelmät hieman pehmenevät pinnastaan, kannattaa ne siirtää jääkaappiin.
Marjat
Marjoja ei koskaan kannata huuhdella etukäteen, jos niitä joudutaan pitämään säilössä ennen käyttöä. Jos marjat haluaa ehdottomasti pestä ennen säilytystä, kannattaa niiden joukkoon lisätä hieman viinietikkaa. Marjat kannattaa säilyttää aina jääkaapissa.
Lähde: The Daily Meal
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa