Kääri banaani folioon – tiesitkö, kuinka hedelmät säilyvät pidempään?

banaani
Banaanin säilyvyyttä voi parantaa yllättävällä niksillä. Shutterstock

Hedelmän koostumus vaikuttaa siihen, millaisissa olosuhteissa se kannattaa säilyttää.

Jääkaappiin vai huoneenlämpöön? Oikeilla vinkeillä eri hedelmät säilyvät tavallista pidempään.

Banaani

Jos banaanien haluaa kestävän mahdollisimman pitkään hyvässä kunnossa, kannattaa sitä säilyttää huoneenlämmössä. Kylmässä säilyttäminen kovettaa banaanin pintaa ja saa sen tummumaan tavallista nopeammin. Banaanin säilyvyyttä voi parantaa entisestään käärimällä sen kannan säilytyksen ajaksi folioon tai muovikelmuun.

Meloni

Jääkaapissa säilytettäessä melonit muuttuvat pinnaltaan kumimaisiksi ja tästä syystä niitä kannattaa säilyttää huoneenlämmössä. Poikkeuksen tässä tekee kuitenkin cantaloupe-meloni, joka kannattaa säilyttää pidemmän säilyvyyden takaamiseksi jääkaapissa.

Omena

Omenat säilyvät kaikkein parhaiten pimeässä ja viileässä paikassa. Omenat kannattaa mahdollisuuksien niin salliessa säilyttää jääkaapissa, sillä kylmäsäilytys lisää niiden säilyvyyttä.

Päärynät, persikat, luumut ja mangot

Suurinta osaa hedelmistä voi säilyttää huoletta huoneenlämmössä. Jos hedelmät ovat vielä raakoja, voi kypsymisprosessia nopeuttaa säilyttävämmä niitä paperipussissa. Kun hedelmät hieman pehmenevät pinnastaan, kannattaa ne siirtää jääkaappiin.

Marjat

Marjoja ei koskaan kannata huuhdella etukäteen, jos niitä joudutaan pitämään säilössä ennen käyttöä. Jos marjat haluaa ehdottomasti pestä ennen säilytystä, kannattaa niiden joukkoon lisätä hieman viinietikkaa. Marjat kannattaa säilyttää aina jääkaapissa.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja