Kääretortusta näppärästi näyttävä leivos! Kokeile Katin gluteenitonta herkkua
Perunajauhoista valmistuva gluteeniton kääretorttu taipuu myös näyttäväksi leivonnaiseksi.
Jos kaipaat raikaista tarjoiltavaa pääsiäispöytään tai kevään muihin juhliin, kokeile näitä sitruuna-marenkileivoksia!
Gluteenittomasta kääretorttupohjasta syntyvä leivonnainen on Hellapoliisina tunnetun Kati Jaakosen käsialaa.
– Sitruuna-marenkileivokset sopivat kevään juhlahetkeen. Voit valmistaa kääretortun jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin siitä tulee entistä maukkaampi, Kati vinkkaa.
Kääretorttuviipaleet kruunataan itse tehdyllä marengilla. Marengin valmistamista varten kanamunan valkuaiset ja keltuaiset täytyy erotella.
Katso jutun yllä olevalta videolta vinkki kananmunan valkuaisen ja keltuaisen erotteluun ja nappaa sitruuna-marenkileivosten ohje: Sitruuna-marenkileivokset – gluteeniton leivonnainen kevään juhliin
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat kalkkunawrapit