K-ruokakaupoissa jättimuutos hintalappuihin – ei enää yllätyksiä kassalla: "Tuo useita etuja"

1:03 MTV testasi S-marketin hävikkilaatikon – tätä kaikkea sai kahdella eurolla.

K-ryhmä tiedottaa sähköistävänsä hyllynreunalistojen hintalaput. Kaikissa K-Supermarketeissa ja K-Citymarketeissa on jatkossa sähköiset hintanäytöt.

Videolla: MTV testasi S-Marketin hävikkilaatikon – tätä kaikkea sai kahdella eurolla!

K-ryhmä tiedottaa ottavansa käyttöön kaikissa K-Citymarketeissa ja K-Supermarketeissa sähköiset hintanäytöt. Kauppaketjun mukaan uudistuksella tehostetaan toimintaa, minimoidaan hintavirheet ja säästetään paperia. Tarpeettomaksi jääneet hyllynreunalistat kierrätetään ja niistä valmistetaan uusia muovituotteita. 

Tällä hetkellä sähköisiä hintanäyttöjä on käytössä jo lähes 200 K-ruokakaupassa. Hyllynreunalistat ja paperiset hintaetiketit korvataan kaikissa yli 300 K-Citymarketissa ja K-Supermarketissa vuoden 2021 loppuun mennessä. 

– Hyllynreunalistojen ja paperisten hintaetikettien korvaaminen sähköisillä hintanäytöillä tuo useita etuja. Kaupan henkilökunta suhtautuu muutokseen positiivisesti. Kun hintoja ei tarvitse vaihtaa manuaalisesti hyllynreunaan, vapautuu heiltä aikaa asiakkaidemme palvelemiseen ja kauppakunnon ylläpitämiseen, kertoo K-ryhmän päivittäistavarakaupan, kaupan digitaalisesta konseptista vastaava kehitysjohtaja Hayde Furubacka.  

Ei enää hintayllätyksiä kassalla – paperia säästyy ja muovia menee kiertoon

Furubackan mukaan sähköisten hintanäyttöjen ansiosta hinnat ovat yhdenmukaiset hyllynreunassa ja kassalla. Tämä tarkoittaa sitä, että kassalla ei pitäisi enää tulla asiakkaalle hintayllätyksiä, kun hyllynreunan tieto täsmää kassajärjestelmään.

– Lisäksi paperisäästöjä kertyy noin 5000 kiloa vuosittain, Furubacka tähdentää.

Tarpeettomaksi jääneiden muovisten hyllynreunalistojen kierrättämiseksi tehdään yhteistyötä HL Displayn kanssa, joka kierrättää käytetyt hyllynreunalistat uusien muovisten myymälätarvikkeiden raaka-aineeksi. Sähköisiin hintanäyttöihin siirtymisen myötä K-kauppojen hyllynreunalistoja voi päätyä kiertoon jopa 500 000 metriä, K-ryhmästä kerrotaan. 

Lähde: K-ryhmäLue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja