K-kauppojen kestosuosikki tuli kauppoihin yli 20 vuotta sitten: "Myydyin yksittäinen jäätelö"

amppari

Moni muistaa lapsuudestaan Amppari- ja Murkku-mehujäät, eikä ihme, sillä nämä jäätelöaltaiden klassikot ovat olleet Suomessa myynnissä jo 1990-luvun alkupuolelta saakka. Makuja.fi otti selvää, millainen suosio klassikkomehujäillä on Suomessa.

Pirkan tuoteryhmä- ja myyntipäällikkö Ritu Karipuulle Ampparit ja Murkut ovat erityisen tuttuja. Yli 20 vuoden ikään yltäneet mehujäät ovat nimittäin olleet suomalaisten suosikkeja syntymästään asti – eikä suosio ota laantuakseen.

– Amppari on monena vuotena ollut myydyin yksittäinen jäätelö, kun tarkastellaan myyntiä kappalemäärissä, Karipuu kertoo.

Mehujäiden suosioon ollaan jo K-kaupoissa totuttu, mutta 1990-luvulla oli yllätys, että yksittäisten uutuustuotteiden suosio oli niin suuri.

– Alkuaikoina tuotteiden saama suosio on varmasti yllättänyt. Menekki on kasvanut vuosien saatossa, Karipuu toteaa.

Vielä tänäkin päivänä kuuma sää saattaa kesäisin yllättää ruokakaupoissa siten, että hittimehujäiden menekkiin ei osata varautua. 

– Viime vuonna Murkut ja Ampparit jopa pääsivät hetkellisesti loppumaan, ne vietiin pakastealtaista heti, kun aurinko alkoi paistaa, Karipuu jatkaa.

***


Korjaus: Artikkeliin korjattu tieto siitä, että mehujäät saapuivat kauppoihin 1990-luvun alkupuolella, eivä vasta vuonna 1996.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!