Jyskyttääkö päässä? Krapulasta eroon näillä vinkeillä

krapula
Shutterstock

Heräsitkö uuteen aamuun kankkusen kera? Lue, miten voit helpottaa oloasi!

Jos eilispäivä meni ilakoidessa, ei tänään auta muu kuin tehdä kaikkensa, jotta olo helpottuisi. Testaa nämä täsmävinkit krapulan karkoittamiseksi!

Unohda rasvaiset ruoat

Herää krapula-aamuun terveellisen ruoan voimin ja nauti aamiaiseksi proteiineja ja hyviä rasvoja: esimerkiksi kananmunat, avokado ja pinaatti ovat hyviä vaihtoehtoja.

Auta maksaa

Kaalit, esimerkiksi kukkakaali, parsakaali ja lehtikaali, sisältävät maksan puhdistumista edistäviä entsyymejä, joten niitä kannattaa syödä juomista seuraavana päivänä. 

Juo, juo ja juo

Juo paljon vettä alkoholijuomien nauttimista seuraavana päivänä – noin 2–3 litraa. Kookosvesi auttaa krapulaan erinomaisesti, sillä siinä on paljon elektrolyyttejä, jotka täydentävät elimistön nestetasoja kuivumisen jälkeen. Tai lisää ripaus merisuolaa ja sitruunamehua vesilasilliseesi alkaloidaksesi kehoa. Vihermehut ovat myös hyvä valinta, sillä niissä on runsaasti kivennäisaineita ja elektrolyyttejä.

Krapulaa parantaessa tärkein tehtävä on korvata juomisen vaikutuksesta menetetyt nesteet ja elektrolyytit kehossasi. Urheilujuoma auttaa tähän erinomaisesti, sillä urheilujuoman tarkoitus on huolehtia kehon nestetasapainon palauttamisesta urheilusuorituksen jälkeen.

Amerikkalaistutkijoiden mukaan parhaan krapulalääkkeen ainekset löytyvät kuitenkin tutusta klassikkodrinkistä: Maailman parhaimman krapulalääkkeen resepti.

Banaanit

Syö banaaneja krapulaasi. Alkoholi on tehokas diureetti eli se poistaa nesteitä kehostasi. Banaanit vähentävätkin krapulan oireita täydentämällä kehon huvenneita elektrolyytti- ja kaliumvarastoja.

Inkivääri

Nauti inkivääriä teen tai kuuman veden joukossa. Inkivääri auttaa lievittämään krapulasta usein johtuvaa pahoinvointia ja tokkuraista oloa. Se on myös tehokas antioksidantti, joka taistelee vapaiden radikaalien aiheuttamia ja alkoholin vauhdittamia vahinkoja vastaan.

C-vitamiini

Purista veteen tai inkivääriteehen vielä limettiä tai sitruunaa. Näissä sitrushedelmissä on paljon C-vitamiinia, joka myös auttaa maksaa alkoholin hajottamisessa. Myös sitrushedelmien B-vitamiineista on tässä apua.

Hunaja

Lisää inkivääriteehesi hunajaa, älä sokeria. Hunaja sisältää fruktoosia, joka auttaa maksaa hajottamaan alkoholia.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja