Vegetuotteita lanseerataan kilpaa ja nyt mukaan markkinoille astelee jälleen uusi lihatalo. Kannuslainen lihafirma Pouttu tuo kauppoihin ensimmäisen suomalaisen lihalta maistuvan kasvilihatuotteen.
Pouttu tuo myyntiin herneproteiinista valmistettavan Muu burgerpihvin, jonka maku ja koostumus muistuttaa lihaa.
– Muu on ensimmäinen suomalainen kasvilihasta tehty tuotesarja, jonka tuotteet on suunniteltu lihansyöjille. Jos vertaa muihin markkinoilla oleviin kasviproteiinituotteisiin, niin Muun etu on sen erehdyttävästi lihaa muistuttava maku ja rakenne. Muu maistuu aivan lihalta, Poutun toimitusjohtaja Mikko Karell sanoo.
Lihatalon mukaan uutuustuote on verrattavissa Suomessa tänä kesänä myyntiin tulleeseen amerikkalaiseen Beyond Meat -pihviin. Kotimainen Muu-versio on kuitenkin tuoretuote, kun Beyond Meatia myydään pakasteena.
– Muu on Suomessa tehty ja meillä on tekeillä siitä 14-osainen tuotesarja. Muu tulee olemaan myös selkeästi edullisempi. Me tosin emme koe, että Muu kilpailisi muiden kasviproteiinituotteiden kanssa. Sen kilpailija on punainen liha. Se, josta Pouttu talona tunnetaan, Karell sanoo.
Tavallaan Muu siis kilpailee Poutun muiden tuotteiden kanssa.
"Jos mitään ei muuta, mikään ei muutu"
Pouttu on valmistanut kasvipohjaisia tuotteita jo 15 vuotta. Hyppäys uuteen on silti perinteiselle lihatalolle suuri.
