Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jymy-yllätys suomalaiselta lihafirmalta – nyt meni burgeri uusiksi: "Menee täydestä useimmille sekasyöjille"

Lihatalo Poutun uusi kasvispihvi maistuu aivan lihalta.
Lihatalo Poutun uusi kasvispihvi maistuu aivan lihalta.Pouttu
Julkaistu 24.09.2019 15:08

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Vegetuotteita lanseerataan kilpaa ja nyt mukaan markkinoille astelee jälleen uusi lihatalo. Kannuslainen lihafirma Pouttu tuo kauppoihin ensimmäisen suomalaisen lihalta maistuvan kasvilihatuotteen. 

Pouttu tuo myyntiin herneproteiinista valmistettavan Muu burgerpihvin, jonka maku ja koostumus muistuttaa lihaa.

– Muu on ensimmäinen suomalainen kasvilihasta tehty tuotesarja, jonka tuotteet on suunniteltu lihansyöjille. Jos vertaa muihin markkinoilla oleviin kasviproteiinituotteisiin, niin Muun etu on sen erehdyttävästi lihaa muistuttava maku ja rakenne. Muu maistuu aivan lihalta, Poutun toimitusjohtaja Mikko Karell sanoo.

Lihatalon mukaan uutuustuote on verrattavissa Suomessa tänä kesänä myyntiin tulleeseen amerikkalaiseen Beyond Meat -pihviin. Kotimainen Muu-versio on kuitenkin tuoretuote, kun Beyond Meatia myydään pakasteena. 

– Muu on Suomessa tehty ja meillä on tekeillä siitä 14-osainen tuotesarja. Muu tulee olemaan myös selkeästi edullisempi. Me tosin emme koe, että Muu kilpailisi muiden kasviproteiinituotteiden kanssa. Sen kilpailija on punainen liha. Se, josta Pouttu talona tunnetaan, Karell sanoo.

Tavallaan Muu siis kilpailee Poutun muiden tuotteiden kanssa. 

"Jos mitään ei muuta, mikään ei muutu"

Pouttu on valmistanut kasvipohjaisia tuotteita jo 15 vuotta. Hyppäys uuteen on silti perinteiselle lihatalolle suuri.

– Mietimme, mikä todella on ydinosaamistamme. Ja kun kaikki muu riisuttiin, jäljellä jäi maku. Tiedämme miltä suomalaiset haluavat ruokansa maistuvan. Tämä on Poutun suurin lanseeraus kymmeniin vuosiin. Totesimme, että jos mitään ei muuta, mikään ei muutu. Tämä koskee meitä yrityksenä ja samalla myös asiakkaitammekin.

Vegaanisen Muun pääraaka-aine on herne. Lisäksi valmistuksessa käytetään muun muassa vettä, rypsiöljyä ja mausteita. Kehitystyön teki Poutun tuotekehitystiimi ja makumaakarina toimi myös keittiömestari Antti Vahtera.

Muu tulee alkuun myyntiin vain S-ryhmän kaupoissa. S-ryhmän tuoretuoteiden valikoimajohtaja Antti Oksa uskoo uutuustuotteen menestykseen.

 – Jopa 30 prosenttia kuluttajista kokee, että he haluavat vähentää punaisen lihan syöntiä, joten tällaisia vaihtoehtoja tarvitaan. Muu on todella onnistunut uutuustuote, joka menee maun ja rakenteen puolesta täydestä useimmille sekasyöjille. On hienoa, että kotimainen valmistaja on saanut kehitettyä kansainvälisestikin katsottuna näin kiinnostavan tuotteen. Oksa sanoo.

Lähde: Pouttu

***

Näin valmistuvat suomalaisten pikaruokaravintoloiden hampurilaissämpylät:

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Härkäpapu on erinomainen proteiininlähde, josta saa maistuvaa ruokaa vastuullisesti – kokeile näitä kotimaisia tuotteita!Suomalainen menestysresepti -kilpailun voiton vienyt Fallero-falafel tuo ravintolatasoisen kasvisruuan kotiin: ”Tässä kotimaisessa tuotteessa on kaikki palaset kohdallaan”HK:lta täysin uusi aluevaltaus – lihatalolta tuleekin nyt kauppoihin todellinen yllättäjä: "Tämä ei ole enää mitään Punavuoren hipsterihössötystä"Pouttu ei saa enää käyttää tuotteistaan nimeä ”kasviliha” – toimitusjohtaja pöyristyi: "Tarkoittaa meille 500 000 euron vahinkoja"Kekseliäimmät kasvistuotteet jäljittelevät lihaa tarkasti ja jopa tihkuvat "verta" – silti punainen liha käy kaupaksi lähes entiseen malliin Yrittäjät: Suomalaisen lihatalon innovatiivinen tuote jäi kauppojen hyllyihin– söisitkö sinä vegepihviä, joka sisältää 30 prosenttia lihaa?
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:16
    Arkiruoka

    Legendaarinen kanapasta: Tämä kermainen kastike on jättihitti

  • Eilen10:29
    Lounas

    Lounasravintoloissa kiistaton ilmiö – oletko huomannut tätä maanantaisin?

  • Eilen07:47
    Kasvikset

    Näin saat syötyä 800 grammaa kasviksia päivässä

  • ke13:24
    Ilmiöt

    Oulussa syötiin vanukasta haarukalla

  • ke10:03
    Nuoret

    Helsinkiläisnuorten ostama lounasruoka vetää sanattomaksi