Juustosta apua painonpudotukseen? Tutkimustulokset yllättävät

juusto
Shutterstock

Tuore tutkimus väittää, että juusto saattaa olla avuksi painonpudotuksessa. 

Vatsan bakteeritasapainon tiedetään olevan tärkeää kokonaisvaltaisen terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Hyvän bakteeritasapainon on myös todettu auttavan painonhallinnassa, vähentävän mielitekoja ja parantavan ruoansulatuksen toimintaa.

Uusi tutkimus esittää, että juusto vaikuttaa vatsan bakteeristoon ja auttaa siten laihtumaan.

Kööpenhaminan ja Aarhusin yliopiston tutkijat vertailivat tutkimuksessa 15:tä miestä, joiden ruokavalioon kuului maitoa ja juustoa tai niiden sijasta voita. Mitään muita maitotuotteita ruokavalioon ei kuulunut.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että maitoa ja juustoa syöneiden suolistossa oli erityisesti tulehduksia ehkäiseviä rasvahappoja, kuten butyraattia. American Diabetes Associaton esitti vuonna 2009 tehdyssä tutkimuksessa, että butyraatti saattaa parantaa aineenvaihduntaa ja ehkäistä ylipainoa. 

Tutkimus julkaistiin The Journal of Agriculture and Food Chemistryssä. Tutkimuksen rahoitti osittain Danish Dairy Research Foundation.

Lähde: Independent

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja