Juotko alkoholia kumppanisi seurassa? Tästä se kertoo

viini, valkoviini
Amerikkalaistutkimuksessa saatiin mielenkiintoista tietoa alkoholin vaikutuksesta parisuhteeseen. Shutterstock

Michiganin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan kumppanit, jotka nauttivat alkoholia yhdessä, ovat onnellisempia kuin kumppanit, joilla ei ole tapana nautiskella alkoholijuomia yhdessä.

Amerikkalaistutkimuksessa saatiin viitteitä siitä, että yhdessä alkoholia nauttivat pariskunnat olisivat erityisen onnellisia. Tutkimuksessa huomattiin, että onnellisuuden kannalta olennaista oli se, että kumppanien juomatottumukset olivat samanlaiset.

– Emme tiedä, mistä tämä johtuu, mutta syy voi olla se, että ne pariskunnat, jotka viettävät enemmän vapaa-aikaa yhdessä, viihtyvät paremmin suhteessaan, tohtori Kira Birditt Michiganin yliopistosta kertoo.

Tohtori peräänkuuluttaa, että tutkimuksessa saadut tulokset eivät suinkaan tarkoita sitä, että nautitun alkoholin määrää olisi syytä lisätä onnellisuuden nimessä. Ennemminkin tutkimustulos kertoo siitä, että kumppaneiden samanlaiset elämäntavat heijastuvat siihen, kuinka onnelliseksi oma olo koetaan.

– Emme tarkoita tällä, että ihmisten tulisi juoda enemmän – tai ylipäätään muuttaa juomistottumuksiaan tämän vuoksi, Birditt toteaa.

Lähde: Daily Mail


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!