Seuraavat päivitykset seikkailevat Meksikon aurinkoon. Ei siksi, että hakisin lämpöä edes mielikuvina tänne hyiseen pohjoiseen kesään. Ihan vain siksi, että halusin vihdoin kokeilla uppopaistettua burritoa, chimichangaa. Herkku tuli vastaan erinomaisessa, lontoolaisen Death by Burrito -raflakonseptin isän, Shayn Olan, keittokirjassa Meksikolaista meksikolaisittain.
Kirjan versio on suuritöinen, mutta suurimman osan vaivasta voi kiertää tekemällä vimosen päälle hyvän chili con carnen ja täyttää burrito sillä. En tarkoita sellaista suomalaishenkistä jauhelihamössöä, vaan hitaasti haudutellen tehtyä syvien makujen lihapataa. Sekin vie aikaa, mutta vaivaa ei niinkään.
Silti kirjan chimichanga pesee varmasti kaikki oikaistut versiot, joten tarjoan mahdollisuuden isoon makuelämykseen. Maun lisäksi reseptin hyviä puolia on täytteen osasten moninaisuus. Niitä voi hyödyntää erikseen ja niistä saa yksittäinkin loistavia lisukkeita grilli- ja meksikolaisateriaan.
Aloitan osasten purkamisen ”juopuneilla pavuilla”. Hiprakkaan ne päätyvät stout-tequilakylvyssä. Toimivat vaikka minkä meksikolaissetin osana. Itse oikaisin papujen liotuksen osalta ja käytin purkkikamaa. Hyvää tuli.
VINKKI! Tsekkaa muut meksikolaisreseptit, joiden kyytiin tämä sopii.

