Juomavinkit pääsiäiseen: Näin yhdistät oluen ja lampaan
Viiniasiantuntija Ilkka Sirén suosittelee kokeilemaan pääsiäisruokien juomapariksi rohkeasti myös olutta.
Suomalaiset ovat aina olleet vahvasti olutkansaa. Perus markettioluiden lisäksi oluenystäviä on alkanut kiinnostaa yhä enemmän myös pienpanimoiden käsityöläistuotteet. Pääsiäispyhien aikaan ruoan kanssa nautitaan monissa talouksissa punaviiniä, mutta viiniasiantuntija Ilkka Sirén kannustaa kokeilemaan rohkeasti myös lampaan ja oluen yhdistämistä.
– Viini ei ikinä poissulje hyvää olutta, eli pääsiäispöydästä voi löytyä kumpaakin. Riippuen mistä tykkää, ruoan kanssa sopii molemmat, Sirén toteaa.
Olutsuositukset pääsiäispöytään
Ilkka Sirén kehottaa suosimaan pääsiäisen olutvalinnoissa erityisesti suomalaisia tuotteita. Nämä oluet sopivat asiantuntijan mukaan pääsiäislampaan kaveriksi:
Mufloni Muflonator
3,70 €
– Tämä olut tulee Suomen Ibizalta eli Porista. Kyseessä on vahva lager, jossa on tiettyä täyteläisyyttä, mausteisuutta ja hieman myös yrttisyyttä, jota peräänkuulutin pääsiäisen viineissäkin. Vaikka oluessa on rakennetta ja täyteläisyyttä, niin lopetus on suhteellisen raikas. Olut ei ole liian siirappinen, vaan roteva ja reipas yksilö.
Sinebrychoff & Brooklyn Brewery Two Tree Porter
2,93 €
– Monesti myös hieman tummemmat portterit tuntuvat toimivan hyvin nimenomaan täyteläisten patojen kanssa. Tämä on suomalaisen ja amerikkalaisen panimon yhteistyöolut, jossa on hieman enemmän täyteläisyyttä. Havaittavissa on myös hieman yrttistä potkua. Se luo mukavan aasinsillan lampaan ja juoman välille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa