Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Julkkiskokki paljastaa täydellisten juustoleipien reseptin – tätä salaista ainesosaa et taatusti osannut odottaa!

Shutterstock
Julkaistu 30.06.2018 14:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Jokaisella on oma tapansa tehdä ja nauttia juustovoileipiä, mutta tämän julkkiskokin vinkin jälkeen saatat muuttaa tapojasi.

Videolla esitellään näppärä niksi leivän leikkaamiseen. 

Australialainen tv-kokki Justine Schofiel paljastaa Dailymail-sivustolle reseptin täydellisiin juustovoileipiin. Vaikka leipien tekeminen saattaa vaikuttaa melko yksinkertaiselta puuhalta, naisen mukaan on olemassa kaksi ainesosaa, jotka nostavat tämän sulavaa ja tahmeaa juustoa sisältävän herkun aivan uuteen ulottuvuuteen.

– Minun salaiset ainesosani… muskottipähkinä ja Dijon-sinappi. Ne sopivat täydellisesti yhteen pähkinäisen juuston kanssa, Schofiel paljastaa.

Kokki ei myöskään tyydy ainoastaan lisäämään leipien väliin juustoviipaleita, vaan valmistaa leipien täytteeksi bechamel-kastikkeen, jonka hän maustaa juustoraasteen lisäksi näillä kahdella salaisella ainesosalla. Lopuksi koko komeus paistetaan pannulla ja viimeistellään uunissa. Vaikka työvaiheita on useampi, lopussa sinua odottaa mehukkaampi ja suussa sulavampi leipä kuin koskaan osasit odottaa. 

Kinkku-juustoleivät neljälle

juustoleipä toasti
Shutterstock

40 g voita + 10 g paistamiseen
½ dl vehnäjauhoa
4 dl maitoa
ripaus muskottipähkinää
1 rkl Dijon-sinappia
8 viipaletta paahtoleipää
4 viipaletta kinkkua
1 keltuainen
200 g juustoraastetta
suolaa ja pippuria

Sulata voi kattilassa keskilämmöllä. Kun voi on sulanut, lisää joukkoon jauhot ja anna turvota noin minuutin ajan. Lisää joukkoon maito ja sekoita. Anna kiehahtaa ja nosta pois levyltä. Lisää joukkoon puolet juustoraasteesta, sinappi, muskottipähkinä ja mausteet.

Kun kastike on hieman viilentynyt, lisää joukkoon keltuainen ja sekoita hyvin. Levitä sopiva määrä kastiketta neljän paahtoleipäsiivun päälle. Lisää kinkkusiivu ja juustoraastetta sen verran, että leipä pysyy hyvin kasassa paistettaessa.

Laita leipäviipaleet kansiksi. Sulata voi pannulla ja paista leipiä molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Nosta paistetut leivät uunipellille leivänpaperin päälle ja lisää leipien pinnoille juustoraastetta ja loput kastikkeesta. Paista uunissa grillivastuksen alla niin kauan, kunnes juusto kuplii.

Lähde: Dailymail

Lisää aiheesta:

Nyt on helppo kanaruoka! Nopea panerointi broilerinfileille ja vain vähän aineksia: "Koko perhe palvoo"Supersimppeli broileriruoka! Jopa leivittäminen tehty mahdollisimman helpoksi: "Vastustamattomia broilerinfileitä, joita koko perhe palvoo"Tämä äärimmäisen helppo leipäresepti jokaisen tulisi osata – kiistaton klassikko"Ehkä maailman paras voileipä" – jokaisen tulisi maistaa tätä klassikkoa elämänsä aikanaRavintolatasoista broileria puolessa tunnissa – tällä superherkullisella reseptillä onnistut: ”Huippuruoka!” Oletko jo kokeillut suosikkireseptiä? Tämä ruoka hurmaa maailmalla: "Yksinkertaisesti parasta, mitä voit valmistaa broilerista"
JuustoLeipäRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Juusto
  • Eilen08:21
    Ruoka

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • 29.10.08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • 24.10.17:32
    Ruoka

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

  • 24.10.08:18
    Ruoka

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?

  • 30.8.08:01
    Espanja

    Tällaista on maailman kallein homejuusto – kypsytetty kosteissa luolissa