Julkkiskokki paljastaa täydellisten juustoleipien reseptin – tätä salaista ainesosaa et taatusti osannut odottaa!

juustoleipä toasti
Shutterstock

Jokaisella on oma tapansa tehdä ja nauttia juustovoileipiä, mutta tämän julkkiskokin vinkin jälkeen saatat muuttaa tapojasi.

Videolla esitellään näppärä niksi leivän leikkaamiseen. 

Australialainen tv-kokki Justine Schofiel paljastaa Dailymail-sivustolle reseptin täydellisiin juustovoileipiin. Vaikka leipien tekeminen saattaa vaikuttaa melko yksinkertaiselta puuhalta, naisen mukaan on olemassa kaksi ainesosaa, jotka nostavat tämän sulavaa ja tahmeaa juustoa sisältävän herkun aivan uuteen ulottuvuuteen.

– Minun salaiset ainesosani… muskottipähkinä ja Dijon-sinappi. Ne sopivat täydellisesti yhteen pähkinäisen juuston kanssa, Schofiel paljastaa.

Kokki ei myöskään tyydy ainoastaan lisäämään leipien väliin juustoviipaleita, vaan valmistaa leipien täytteeksi bechamel-kastikkeen, jonka hän maustaa juustoraasteen lisäksi näillä kahdella salaisella ainesosalla. Lopuksi koko komeus paistetaan pannulla ja viimeistellään uunissa. Vaikka työvaiheita on useampi, lopussa sinua odottaa mehukkaampi ja suussa sulavampi leipä kuin koskaan osasit odottaa. 

Kinkku-juustoleivät neljälle

40 g voita + 10 g paistamiseen
½ dl vehnäjauhoa
4 dl maitoa
ripaus muskottipähkinää
1 rkl Dijon-sinappia
8 viipaletta paahtoleipää
4 viipaletta kinkkua
1 keltuainen
200 g juustoraastetta
suolaa ja pippuria

Sulata voi kattilassa keskilämmöllä. Kun voi on sulanut, lisää joukkoon jauhot ja anna turvota noin minuutin ajan. Lisää joukkoon maito ja sekoita. Anna kiehahtaa ja nosta pois levyltä. Lisää joukkoon puolet juustoraasteesta, sinappi, muskottipähkinä ja mausteet.

Kun kastike on hieman viilentynyt, lisää joukkoon keltuainen ja sekoita hyvin. Levitä sopiva määrä kastiketta neljän paahtoleipäsiivun päälle. Lisää kinkkusiivu ja juustoraastetta sen verran, että leipä pysyy hyvin kasassa paistettaessa.

Laita leipäviipaleet kansiksi. Sulata voi pannulla ja paista leipiä molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Nosta paistetut leivät uunipellille leivänpaperin päälle ja lisää leipien pinnoille juustoraastetta ja loput kastikkeesta. Paista uunissa grillivastuksen alla niin kauan, kunnes juusto kuplii.

Lähde: Dailymail

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat