Julkkiskokki Jamie Oliverin ravintolaimperiumi konkurssiin: "Olen hyvin surullinen tästä lopputuloksesta”

shutterstock_121175305
Jamie Oliverin ravintolatoiminta on ajautunut velkasaneeraukseen. Mr Pics / Shutterstock

Lukuisista televisiosarjoista ja ruokakirjoista tuttu julkkiskokki Jamie Oliver on yrittänyt löytää ravintolatoiminnalleen uutta omistajaa.

Jamie Oliverin yritys, johon kuuluu kaikkiaan 23 Jamie’s Italian -ravintolaa, sekä Fifteen ja Barbecoa-ravintolat Lontoossa ja Jamie’s Diner Gatwickin lentokentällä on hakeutunut velkasaneeraukseen, kertoo The Guardian.

– Olen hyvin surullinen tästä lopputuloksesta ja haluaisin kiittää koko henkilökuntaa ja tavarantoimittajiamme, jotka ovat antaneet koko sydämensä ja sielunsa tälle toiminnalle viimeisen vuosikymmenen aikana. Ymmärrän, kuinka hankala tilanne on kaikille, Oliver kommentoi.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ulkomaisia franchise-pohjalla pyöriviä Jamien nimeä kantavia ravintoloita velkasaneeraus ei koske. Helsinki-Vantaan lentoasemalle avattiin juuri viime viikolla Oliverin nimeä kantava Jamie’s Deli.

Ravintoloilla mennyt heikosti jo pitkään

Oliver on yrittänyt viimeisimpien kuukausien aikana löytää uutta omistajaa ravintolatoiminnalle siinä onnistumatta. Heikon taloustilanteen on ilmeisesti aiheuttanut vahva kilpailu alalla ja varsinkin muut isot ravintolaketjut. Jo viime vuonna Oliver joutui sulkemaan 12 Jamie’s Italian -ravintolaa heikentyneen myynnin vuoksi.

Konkurssi olisi saattanut tapahtua jo viime vuonna, ellei Oliver olisi yrittänyt pelastaa toimintaa sijoittamalla yritykseen miljoonia puntia omaa rahaansa.

Oliverin ravintolayrittäjyys alkoi jo vuonna 2002 tämän perustettua Fifteen-ravintolan Lontooseen. Vaikka Oliverin tv-sarjat ja keittokirjat ovat edelleen ilmeisen suosittuja, ravintoloiden kannatus on tullut tiensä päähän.

***

Mistä on Vuoden ravintola tehty? 7:36

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja