Julkkiskokki antoi erikoisen laihdutusvinkin – some raivostui: "Tämä on naurettavaa"

peruna
Kokin perunaan liittyvä laihdutusvinkki ei ole sieltä perinteisimmästä päästä. Shutterstock

Keskustelua herättäneessä somepäivityksessä tv-kokki neuvoo ihmisiä käymään mielikuvitustaistelua vihollista – perunaa vastaan. 

Brittiläinen julkkiskokki Tom Kerridge tunnetaan erityisesti vähäkalorisista resepteistään ja laihdutusvinkeistään, mutta tällä viikolla mies otti askeleen pidemmälle. Kerridge julkaisi nimittäin Twitterissä laihdutusvinkin, jollaista et taatusti ole muualla nähnyt.

– Tämä on yksi suosikkivinkeistäni pysyä motivoituneena dieetin aikana, mies aloittaa.

Herkkuhimojen taltuttamiseksi Kerridge ei suinkaan neuvo lähtemään kävelylle tai napostelemaan terveellisiä herkkuja. Ei, mies kannustaa käyttämään mielikuvitusta.

– Jos sinua houkuttaa syödä pussillinen sipsejä, kuvittele perunalle kasvot, kokki ohjeistaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Et anna perunan voittaa, ethän?

Miehen ravintoneuvoja kritisoidaan somessa

Vaikka Kerridgen vinkki on taatusti kirjoitettu huumorilla, aivan kaikki ihmiset eivät ole suhtautuneet neuvoon yhtä iloisin mielin. Osa Twitter-käyttäjistä on ryhtynyt puolustamaan perunan asemaa ja muistuttanut miestä siitä, että perunan syömisessä ei pitäisi olla mitään vikaa, kunhan perunan valmistaa terveellisellä tavalla.  

– Tämä on naurettavaa. Ei ole mitään selitystä sille, miksi peruna tulisi sulkea pois ruokavaliosta. Sinä olet superkokki, mutta et ole ravitsemusterapeutti, ja tämä on täysin virheellistä, eräässä komentissa todetaan.

– Anteeksi Tom, peruna voittaa joka kerta, toisessa kommentissa todetaan.

Kasviksiin piirtämisen sijaan parempi vinkki olisikin voinut olla pistellä peruna parempiin suihin. 

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!