0:33

Julia söi viikon ajan vain itse valmistamiaan ruokia – noutoruokaa rakastava nainen paljastaa, kannattiko kokeilu

Mitä tapahtuu, kun ravintoloita ja noutoruokia rakastava nainen vaihtaa valmiit lounaat ja illalliset itse valmistamiinsa ruokiin? Tästä eräs nainen päätti ottaa selvää. Lue, opettiko kokemus hänelle mitään. 

Pakastepizzasta syntyy pienellä lisällä herkullinen eväsherkku. Katso ohje videolta. 

Health-sivustolle kirjoittanut Julia Naftulin kertoo rakastavansa ruokaa. Eritoten ruokaa, jonka joku muu on valmistanut hänen puolestaan. Vaikka valmiina pöytään saapuva ruoka tuottaa hänelle joka kerta suunnattomasti iloa, Naftulin kertoo tiedostavansa, kuinka kallis ja epäterveellinen hänen tapansa loppupeleissä oikein on.

Säästääkseen rahaa ja karsiakseen piilorasvaa- ja suolaa, nainen päätti syödä viikon ajan vain itse valmistamiaan ruokiaan. 

Lue, mitä asioita viikon ruokakokeilu naiselle oikein opetti.

Yksitoikkoisuus nosti nopeasti päätään

Heti ensimmäisestä päivästä lähtien nainen kertoo heränneensä kymmenen minuuttia tavallista aikaisemmin valmistellakseen itselleen aamupalan töihin. Leivästä ja kananmunasta koostuva aamupala piti Naftulin kylläisenä lounaaseen saakka, ja vaikka mukaan pakattua lounasta ei voinutkaan kutsua jännittäväksi, se vei nälän jättäen jälkeensä tasapainoisen olon.

Pian eväiden tekemisestä alkoi kuitenkin paljastua myös huonoja puolia. Ruoat alkoivat nimittäin jo hyvinkin pian toistaa itseään.

– Toivoin, että minulla olisi ollut sisua ja kunnianhimoa tuoda enemmän vaihtoehtoja aterioihin, mutta totuus on se, että eväiden tekeminen voi olla melko yksitoikkoista. Mutta ainakin se on ravitsevaa ja täyttävää, vai mitä? Naftulin kyselee.

Ruoanlaitto on mukava tapa viettää aikaa

Vaikka viikko oli opettavainen, nainen kertoo olleensa enemmän kuin onnellinen sen oltua vihdoin ohi.

– Tämä haaste opetti minulle sen, että eväiden valmistamisesta on hyötyä sekä mielelle että keholle. Tunsin oloni heti viikon alusta asti erinomaiseksi, koska pidin huolta itsestäni ja kehostani terveellisillä aterioilla. Oli mukavaa viettää aikaa kokkailemalla sen sijaan, että olisin selaillut Instagramia, nainen kertoo.

Vaikka ruokien valmistaminen opetti hänelle paljon, hän ymmärsi sen tuovan mukanaan myös paljon stressiä.

Sen sijaan, että hän jatkossa valmistaisi kaikki ruokansa itse tai kävisi aina syömässä ulkona, Naftulin kertoo luottavansa jatkossa tasapainoon. Muutamalla viikoittaisella ravintolalounaalla ei vielä ole vaikutusta terveyteen, mutta mieleen sitäkin enemmän. 

Lähde: Health

 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja