Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Julia söi viikon ajan vain itse valmistamiaan ruokia – noutoruokaa rakastava nainen paljastaa, kannattiko kokeilu

Shutterstock
Julkaistu 11.06.2018 07:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Mitä tapahtuu, kun ravintoloita ja noutoruokia rakastava nainen vaihtaa valmiit lounaat ja illalliset itse valmistamiinsa ruokiin? Tästä eräs nainen päätti ottaa selvää. Lue, opettiko kokemus hänelle mitään. 

Pakastepizzasta syntyy pienellä lisällä herkullinen eväsherkku. Katso ohje videolta. 

Health-sivustolle kirjoittanut Julia Naftulin kertoo rakastavansa ruokaa. Eritoten ruokaa, jonka joku muu on valmistanut hänen puolestaan. Vaikka valmiina pöytään saapuva ruoka tuottaa hänelle joka kerta suunnattomasti iloa, Naftulin kertoo tiedostavansa, kuinka kallis ja epäterveellinen hänen tapansa loppupeleissä oikein on.

Säästääkseen rahaa ja karsiakseen piilorasvaa- ja suolaa, nainen päätti syödä viikon ajan vain itse valmistamiaan ruokiaan. 

LUE MYÖS: Nainen jätti leivän ruokavaliostaan viikoksi – kokeilulla vaikutuksia, joita et taatusti osannut odottaa!

Lue, mitä asioita viikon ruokakokeilu naiselle oikein opetti.

Yksitoikkoisuus nosti nopeasti päätään

Heti ensimmäisestä päivästä lähtien nainen kertoo heränneensä kymmenen minuuttia tavallista aikaisemmin valmistellakseen itselleen aamupalan töihin. Leivästä ja kananmunasta koostuva aamupala piti Naftulin kylläisenä lounaaseen saakka, ja vaikka mukaan pakattua lounasta ei voinutkaan kutsua jännittäväksi, se vei nälän jättäen jälkeensä tasapainoisen olon.

Pian eväiden tekemisestä alkoi kuitenkin paljastua myös huonoja puolia. Ruoat alkoivat nimittäin jo hyvinkin pian toistaa itseään.

eväätEväsruokien suunnittelu vaatii mielikuvitusta ja pitkäjänteisyyttä.Shutterstock

– Toivoin, että minulla olisi ollut sisua ja kunnianhimoa tuoda enemmän vaihtoehtoja aterioihin, mutta totuus on se, että eväiden tekeminen voi olla melko yksitoikkoista. Mutta ainakin se on ravitsevaa ja täyttävää, vai mitä? Naftulin kyselee.

Ruoanlaitto on mukava tapa viettää aikaa

Vaikka viikko oli opettavainen, nainen kertoo olleensa enemmän kuin onnellinen sen oltua vihdoin ohi.

– Tämä haaste opetti minulle sen, että eväiden valmistamisesta on hyötyä sekä mielelle että keholle. Tunsin oloni heti viikon alusta asti erinomaiseksi, koska pidin huolta itsestäni ja kehostani terveellisillä aterioilla. Oli mukavaa viettää aikaa kokkailemalla sen sijaan, että olisin selaillut Instagramia, nainen kertoo.

Vaikka ruokien valmistaminen opetti hänelle paljon, hän ymmärsi sen tuovan mukanaan myös paljon stressiä.

Sen sijaan, että hän jatkossa valmistaisi kaikki ruokansa itse tai kävisi aina syömässä ulkona, Naftulin kertoo luottavansa jatkossa tasapainoon. Muutamalla viikoittaisella ravintolalounaalla ei vielä ole vaikutusta terveyteen, mutta mieleen sitäkin enemmän. 

Lähde: Health

Lisää aiheesta:

Carlisa laittoi ruokavalionsa kuntoon – laihtui vuodessa liki 50 kiloa: "Sokeri oli yksi suurimmista paheistani"Nainen söi kananmunia jokaisella aterialla viikon ajan – haasteella varsin mukavia seurauksiaNainen söi pelkkää pastaa viikon ajan – kokeilulla vaikutuksia, joita et taatusti osannut odottaaClara noudatti viikon ajan vegaanista ruokavaliota – tulokset yllättivät juustoa rakastavan naisen niin hyvässä kuin pahassaKahden tunnin odotus päättyi katastrofiin – naisen vegaaniaterialle ei voi muuta kuin nauraaNainen jätti leivän ruokavaliostaan viikoksi – kokeilulla vaikutuksia, joita et taatusti osannut odottaa!
RuokavalioRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruokavalio
  • 1.10.06:31
    Terveys ja hyvinvointi

    Maria eli 117-vuotiaaksi – ruokavaliossa mielenkiintoinen yksityiskohta

  • 14.9.12:15
    Kasvisruokavalio

    Parempi suorituskyky, matalampi kolesteroli, terveempi sydän? Tätä ruokavaliota lääkärit suosittelevat

  • 9.9.16:00
    Unihäiriöt

    Väsyttääkö päivisin? Tutkimus havaitsi mahdollisen syypään ruokavaliossa

  • 31.8.08:37
    Painonhallinta

    Ostimme kolme julkisuudesta tuttua ruokavaliovalmennusta – ravitsemusterapeutilta tyrmäävä arvio

  • 28.8.07:46
    Ruoka

    Ravitsemusterapeutti kertoo, mitä aterioilla kannattaa syödä – tärkeä tieto proteiinirahkoista