Itsenäisyyspäivän menu syntyy tänä vuonna 100-vuotisjuhlapäivän kunniaksi suomalaisia klassikkoherkkuja kunnioittaen. Kokoa oma menusi K-Ruoan suosituimmista itsenäisyyspäivän resepteistä tai valmista juhla-ateria Suomi 100 -menuista.
Itsenäisyyspäivä lähestyy vauhdilla. Nyt on hyvä hetki valmistautua 100-vuotisjuhliin suunnittelemalla päivän juhla-ateria valmiiksi.
K-Ruoka suunnitteli neljä erilaista menua juhlavuoden kunniaksi. Ruokatoimittaja Sanna Huovilainen kertoo, että menuista löytyy jokaiselle jotakin.
– Suomi 100 -henkeä löytyy näistä kaikista menuista, sillä niissä on yhdistetty suomalaisia raaka-aineita uusiin makuihin. Toiset haluavat suosia perinteisiä makuja, mutta menuista löytyy myös uutta niille, jotka haluavat kokeilla jotain aivan erilaista.
– Menuja voi myös hyvin yhdistellä ja sekoitella keskenään, ja valita siten juuri mieleisiään ruokia juhlapöytään.
Perinteiset maut kohtaavat uudenlaisen twistin
Suomalaiset valmistavat perinteisesti itsenäisyyspäivän aterialle klassikkoreseptejä, kuten paahtopaistia, uunilohta tai karjalanpaistia. Jälkiruoissa maistuvat kotimaiset marjat eri muodoissaan.
Kun itsenäisyyspäivän menua lähtee suunnittelemaan, kannattaa ensimmäisenä päättää, mitä haluaisi tarjota pääruokana. Seuraavaksi suunnitellaan alku- ja jälkiruoka sopimaan yhteen pääruoan kanssa.
– Ihan ensiksi kannattaa miettiä, miten itsenäisyyspäivää halutaan juhlistaa. Haluatko valmistaa kokonaisen menun, jossa on alku-, pää- ja jälkiruoka vai cocktail-tyylisiä herkkuja naposteltavaksi television ääressä, Huovilainen vinkkaa.