Oletko saamassa vieraaksesi keliaakikon, ja mietit mitä voisit tarjoilla? Poimi vinkit gluteenittomaan leivontaan ja ruoanlaittoon.
Keliakia on elinikäinen sairaus, jossa vehnän, ohran ja rukiin sisältämä gluteeni on haitallista terveydelle. Tämän vuoksi keliaakikot eivät voi syödä pientäkään määrää gluteenia sisältäviä ruokia tai leivonnaisia.
Monet luulevat, että gluteenittomien tuotteiden valmistus on vaikeaa, ja vaatii kalliita raaka-aineita. Näin ei kuitenkaan ole, vaan herkulliset, gluteenittomat herkut on helppo valmistaa myös kotioloissa.
– Hyvä vaihtoehto on valmistaa kaikki tarjoilut gluteenittomana, jolloin kaikki vieraat voivat syödä kaikkea, muistuttaa Keliakialiiton tuoteasiantuntija Tarja Heimolehto.
Leivonnassa tarkkana
Gluteenittomassa leivonnassa tärkein asia on se, ettei tuotteeseen pääse muruakaan gluteenia sisältäviä viljatuotteita.


