Joulun 2015 ruokatrendit – tällaiset herkut ovat nyt pinnalla

joulupöytä (1)
Moni suomalainen haluaa viettää perinteisen joulun. Shutterstock

Joulutrendit ovat viime vuosina pirstaloituneet, mutta retroherkkujen arvostuksen nousun myötä perinteisiä jouluruokia pidetään erityisen suuressa arvossa tänä vuonna.

Perinteinen joulukinkku, perunalaatikko, porkkanalaatikko, lanttulaatikko ja rosolli – vuonna 2015 yhä useammassa suomalaisessa joulupöydässä herkutellaan perinneherkkuja alkuperäisillä resepteillä valmistettuina. Retroruokatrendin myötä suomalaiset haluavat yhä enemmän kunnioittaa hyväksi havaittuja reseptejä.

– Olemme menossa takaisin perinteiseen, mutta oikein viimeisen päälle tehtynä. Tänä vuonna käytetään perinteisiä raaka-aineita ihan viimeisen päälle tehtynä. Voisi sanoa, että suunta on tänä vuonna "premium", HK:n markkinointipäällikkö Mikko Järvinen kertoo.

Retroruokatrendin myötä perinteisiä jouluherkkuja myös tuunataan – alkuperäisiä reseptejä kunnioittaen.

– Perinteiset jouluruoat saatetaan tänä vuonna tehdä uudella tavalla, kokeillaan kinkun täyttämistä tai täytettyjä kinkkurullia, kokeillaan uusia kinkunkuorrutteita. Laatikot saatetaan tänä vuonna tarjota kuutioitujen juuresten muodossa, tai ne saatetaan valmistaa uusista raaka-aineista, Järvinen listaa.

Joulupöydän trendit ovat pirstaloituneet

Viime vuosina moni haki joulupöytäänkin trendikästä twistiä esimerkiksi aasialaisesta keittiöstä. Vaikka tänä vuonna retro-trendi on valloillaan, ovat jouluruokatrendit yhä hyvin pirstaloituneita.

– Aika monessa reseptissä on esimerkiksi sitä Aasia-twistiä, eli se on edelleen pinnalla oleva asia, Järvinen kertoo.

– Joulupöytään on tullut enemmän vaihtelua. Sinne on tullut uusia tuotteita kuten monenlaisia joulukaloja, kun kala on muutenkin nosteessa, Järvinen jatkaa.

Perinteisen kinkun sijaan suomalaisissa joulupöydissä nähdään tänä vuonna myös pulled porkin suosion nousun vuoksi ylikypsää kinkkua.

– Ylikypsään suuntaan menevä kypsennys on tullut kesäkauden pulled porkeista myös kinkkupuolelle, Järvinen kertoo.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja