Joululta maistuva ruokakulho ihastuttaa – sopii niin suolaiselle kuin makeallekin täytteelle

piparikulhot
Syötävät piparikulhot valmistuvat vaivattomasti. Kuvituskuva Shutterstock, toinen kuva kuvakaappaus Facebookista (kuvaaja Marie Holmroos os. Tamlander)

Joulu on ruokajuhla, joka kannattaa korkata jo hyvissä ajoin. Mahtavat syötävät piparikupit sopivat mainiosti myös pikkujoulutarjoiluun.

Facebookin Kotiruokaryhmä-yhteisössä piparikupit keräävät hämmästystä ja innostusta. Herkullisiin syötäviin kulhoihin sopii kauhoa täytteeksi niin suolaista kuin makeaa.

Kuppien materiaalina on käytetty ihan tavallista, kaupasta saatavaa piparitaikinaa, josta pipari on sitten otettu muotilla ja paistettu nurin perin käännetyn muffinssivuoan päälle asetettuna.

– Nuo ovat tosi nopeita tehdä, täytteiksi laitoin luumurahkaa ja auramoussea. Luumurahka oli tosi hyvä, mutta auramousse olisi kaivannut jotain lisäksi – vaikkapa viikunahilloa, kertoo piparikulhokuvan julkaissut Marie Holmroos.

Täytteeksi sopivat luumurahkan ja sinihomejuuston lisäksi esimerkiksi jäätelö, tuorejuusto sekä viinirypäleet, kinkku, suolaliha, tonnikala… lista jatkuu ja vain mielikuvitus on rajana.

– Näihinhän voisi hyydyttää miniglögijuustokakkuja! Taikina ei pehmene, kun tekee enemmän moussemaisen jo juustokakkumassasta, innostuu eräs kotikokki.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja