Joululaatikoita jopa 50 prosentin alennuksella – poimi nerokas säästövinkki
Jouluna voi myös säästää, jos alennustarroja on tarkkailemassa oikealla hetkellä.
Jos raha on tiukilla, mutta jouluruoat maistuvat vielä aaton ja joulupäivän jälkeen, voi useista ruokakaupoista saada joulun välipäivinä jouluruokaa merkittävin alennuksin.
VINKKI! Ruokakaupassa jouluisia ruokia saatetaan alentaa jo jouluaattona, sillä kaupat haluavat varmistua niiden menekistä.
– Joulu tuntuu minusta joululta, vaikka ei söisi laatikoita aattona. Vaikka meitä olisi isompikin kööri syömässä, kannatan silti joulupöydän antimien karsimista. Kyllä jouluruokaa ehtii syömään niin joulua edeltävällä viikolla työpaikoilla ja pikkujouluissa sekä joulun jälkeen hyvillä alennuksilla, kokki Meri-Tuuli Lindström kertoo.
Ylijääneitä joululaatikoita myydään alennushinnoin
Lindström vinkkaa varautumaan hyviin alennuksiin kauppojen einesosastoilla joulunpyhien jälkeen, sillä joululaatikoita myydään silloin usein huokeaan hintaan. Lindströmille laatikot maistuvat vielä joulun jälkeenkin – ja mikäs sen parempaa kuin ostaa ne paljon tavallista huokeampaan hintaan.
– Jos minun minun on tehnyt vielä välipäivinä mieli laatikoita, niin olen saanut valmislaatikoita 30–50 prosentin alennuksella. Ne ovat ihan kelpo lounasruokaa lämmitettynä, Lindström vinkkaa.
– Minä syön laatikoita lounasruoaksi tabascon tai srirachan kera, Lindström kertoo.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan