Joulu on jo ovella! Hittiglögin uusi maku paljastettiin – tässä on Blossa 2019
Glögifanien pitkä odotus palkittiin tiistaina, kun suositun vuosikertaglögin Blossan vuoden 2019 maku paljastettiin.
Vaikka jouluun on vielä useampi kuukausi aikaa, yksi lähestyvän juhlapyhän varmimmista merkeistä on vuosikertaglögi Blossan lanseeraus. Uutta vuosikertamakua odotetaan joka vuosi jännityksellä.
Tiistaina glögifanien odotus palkitiin ja uusi Blossa 2019 julkistettiin. Tämän vuotinen Blossa maistuu passionhedelmältä, hibiskuksen kukalta, kahvilta ja kookokselta. Juoman nimi on Blossa 19 Aloha.
Vuosikertaglögeillä sama suunnittelija jo 16 vuotta
Kerroimme jo viime vuonna, kuinka Blossan Chief Blender Åsa Orsvärn on suunnitellut vuosikertaglögejä aina vuodesta 2003 saakka.
Uusien makujen luominen ei ole mikään helppo homma, sillä joka vuosi uuden maun tulee yllättää positiivisesti. Juoman tulee poiketa riittävästi aiemmista vuosikerroista. Blossa tekee vuosittain makumatkan maailman eri kolkkiin, ja uuden maun pitääkin mukailla kyseisen maan maku-ja maatrendejä.
Viime vuonna Blossa 2018 haki inspiraationsa Italiasta ja maistui suositulta Limoncello-likööriltä. Mangolta, juustokuminalta ja chililtä maistunut Blossa 2017 sai puolestaan alkunsa Intian maustemarkkinoilta. Vuonna 2016 variksenmarjoja sisältänyt glögi palasi juurilleen länsinaapurimme havumetsiin, kun taas vuonna 2015 saatiin maistella klassisen englantilaisteen, Earl Greyn, makuista glögiä. Vuonna 2014 makumatka vei Ranskan Provenceen, kun Blossassa maistui laventeli ja akaasiahunaja.
Lähde: Viinimaa
***
Näin valmistat trendikkään glögidrinkin:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti