Jos sinulla on kotonasi vain yksi tyylikkäämpi drinkkiaines, sen tulisi olla tämä – olennainen osa monessa klassikkodrinkissä

vermutti negroni drinkki
Vermutti käytetään muun muassa suositussa Negroni-cocktailissa. Shutterstock

Klassikkodrinkit ovat nostaneet tänä vuonna suosiotaan – eikä syyttä. Drinkkejä yhdistää yksi ainesosa, joka jokaiselta kotibaarimestarilta tulisi löytyä kaapistaan.

Jos haluat tarjota vieraillesi jotain hieman hienostuneempaa kuin perinteisen rommikolan, kannattaa panostaa yhteen alkoholiin, joka toimii monessa eri cocktailissa. MyDomaine-sivusto suosittelee valitsemaan baarikaapin perusvarastoon vermutin (vermouth).

Makeaa tai kuivaa

Vermutteja on sekä valkoisia, että punaisia. Punainen vermutti on makeaa, kun taas valkoinen voi olla kuivaa tai makeaa. Vermutti koostuu viinistä, rypälemehusta ja alkoholista.

Valmista helppoja drinkkejä baarimestarin ohjeilla. Artikkeli jatkuu videon alla.

Valmista helppoja drinkkejä baarimestarin ohjeilla 6:22

Vaikka vermutti saattaa kuulostaa tarpeettomalta lisäykseltä omaan valikoimaan, se on oikeastaan olennainen osa montaa klassikkodrinkkiä. Vermutti sisältyy muun muassa Manhattaniin, martineihin, negroneihin sekä Americanos-drinkkiin. Alta voit poimia muutaman cocktail-ohjeen, joissa hyödynnetään vermuttia.

Americano (1 annos)

4 cl Camparia
4 cl makeaa vermuttia
viilennettyä hiilihappovettä
jääpaloja
appelsiiniviipaleita

Kaada Campari ja vermutti jäillä täytettyyn cocktaillasiin. Pidennä hiilihappovedellä, sekoita kevyesti ja koristele appelsiiniviipaleella.

Americano on käytännössä raikkaampi versio, toisinaan hieman liian raskaalta tuntuvasta Negronista. Reseptissä gin on korvattu hiilihappovedellä, joten juoma ei ole ihan niin vahva.  

Negroni Sbagliato (1 annos)

3 cl Camparia
3 cl makeaa vermuttia
3 cl kuivaa kuohuviiniä
jäitä
appelsiininkuori

Täytä cocktaillasi jäillä ja kaada ainekset lasiin. Sekoita kevyesti ja koristele appelsiininkuorella.

Cocktailien kansanperinteen mukaan, Negroni Sbagliato olisi syntynyt vahingossa perinteistä Negronia tehdessä. Sanotaan, että milanolainen baarimikko olisi epähuomiossa käyttänyt drinkkiin ginin sijaan kuivaa kuohuviiniä. Vahinkotuotoksen resepti kirjattiin kuitenkin onneksi ylös, sillä se toimii mainiona aperitiivina. 

The Man O’War (2 annosta)

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

12 cl bourbonia
6 cl Cointreau-likööriä tai Triple seciä
3 cl makeaa vermuttia
3 cl sitruunamehua
jäitä
cocktail-kirsikoita ja sitruunankuorta

Täytä cocktaillasit jäämurskalla (jäämurskan sulaessa drinkistä tulee pikku hiljaa hieman miedompi).

Lisää juomaravistimeen bourbon, Cointreau, vermutti sekä sitruunamehu. Ravista jäiden kanssa vähintään 20 sekuntia, kunnes ravistin on niin kylmä, että sitä pystyy hädin tuskin koskemaan. Maista juomaa – jos haluat siitä happamampaa, lisää sitruunamehua, jos taas makeampaa, lisää Cointreauta.

Kaada juoma laseihin ja koristele cocktailtikkuun pujotetulla kirsikalla ja sitruunankuorella.

The Man O’War -cocktail on nimetty yhden hevosurheilun menestyneimmän hevosen mukaan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja