Viinin ystävät voivat monien erilaisten herkkujen avulla yhdistää niin viinin nauttimisen kuin syömisenkin samaan pakettiin. Kokeile lasillisen seurana esimerkiksi herkullisia punaviini-brownieita, kana-piccataa tai punaviinileipää!
Monet tutut reseptit saavat entistä herkullisempaa makua täyteläisistä viineistä. Punaviini on oiva juoma esimerkiksi pimeneviin syysiltoihin ja siitä syntyvät helposti monet herkulliset tarjottavat vaikka joulunodotukseen. Valko- ja roseeviinit taas tuovat monille juhlan tuntua ympäri vuoden.
Jos jääkaappiin on unohtunut avattu viinipullo muutamaksikin päiväksi tai lahjaksi tuli viini, joka ei sellaisenaan millään maistu, ei alkoholijuomaa kannata heittää hukkaan. Hyödynnä viinejä esimerkiksi näissä seitsemässä herkullisessa reseptissä.
Punaviini-browniet
Suklaisista leivoksista tulee erityisen täyteläisiä, kun sekaan lisää hieman punaviiniä. Pikkujouluihin täydellisesti sopivat browniet onnistuvat hyvin tällä reseptillä! Laiskat voivat periaatteessa kuitenkin ostaa kaupasta valmiin brownieden leivontapaketin, ja korvata ohjeessa veden tai maidon punaviinillä.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Burgundin pata
Ranskalaiset ovat tietenkin ykkösiä hyödyntämään viiniä ruoanlaitossa. Monet perinteiset Ranskasta alun perin olevat ruoat sisältävätkin tuttuja alkoholijuomia, ja burgundin pata on yksi tällainen. Pitkään hautuvaan pataan saa parhaimmillaan upotettua jopa kokonaisen pullollisen punaviiniä, ja monet käyttävät kokkaamiseen myös konjakkia. Alkoholi höyrystyy pois kiehuessaan ja jättää lihalle viinin muhevan maun. Katso resepti!
