Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jos käytät yrttejä ruoanlaitossa, tämä simppeli kikka kannattaa testata

0:51Näin saat tuoreista yrteistä maukkaimman osan irtiTällä kikalla yrteistä saa näppärästi irrotettua käyttöön sen maukkaimman osan.
Julkaistu 16.11.2023 17:32

Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Tällä kikalla saat helposti ja nopeasti erotettua yrtit akanoista… Tai siis yrtit varsista.

Yksinkertaisella kikalla saat irrotettua tuoreista yrteistä maukkaimman osa, eli lehdet, irti varresta.

Älä kuitenkaan heitä yrttien varsia biojätteisiin. Kovavartisempia yrttejä voi hyödyntää ruoanlaitossa muun muassa maustamalla niillä öljyjä tai valkoviinietikkaa.

Lue myös: Ethän säilytä basilikaa väärin? Faktat suosikkiyrtistä

Lue myös: Paras tapa pilkkoa paprika – teetkö itse näin?

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lisää aiheesta:

Puolitatko kirsikkatomaatit salaattiin? Älä tee niin! Älä puolita kirsikkatomaatteja salaattiin – tässä syyÄlä pilaa ostamaasi basilikaa heti kotimatkallaParas tapa pilkkoa paprika – teetkö itse näin?Älä halkaise kirsikkatomaatteja! Samulin niksillä tomaattien maku paraneeÄlä heitä nuupahtaneita yrttejä roskiin! Kokin vinkillä loihdit niistä todella monikäyttöisen kastikkeen
YrtitRuokaRuokaniksitUutisohjelmien aiheetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Yrtit
  • 4.6.07:43
    Ruoka

    "Voit jättää basilikan kauppaan" – näin suosikkiyrtti kannattaa nyt korvata

  • 22.5.20:08
    Ruoka

    Kaupan yrtit saat kasvamaan kotona – näin onnistut!

  • 21.5.11:26
    Ruoka

    Nyt on villiä! Saat ruokaa puoli-ilmaiseksi, jos teet näin

  • 27.4.17:28
    Henri Alén

    Henri Alénin ykkösvinkki risoton maustamiseen: Maku paranee entisestään!

  • 11.3.17:02
    Ruoka

    Joko testasit hittinuudelit? Vähällä vaivalla terveellinen herkkuruoka!