"Jos et ole maistanut, et ole vielä elänyt kunnolla" – oletko jo kuullut ylistetystä hittipizzasta?

pizza juustoraaste
Kuvituskuva: Hittipizzan päälle laitetaan juustoraastetta kylmänä. Shutterstock

Kylmällä juustoraasteella päällystetty pizza on mullistanut pizzanystävien elämän.

– Ei ole väliä, kuinka monta pizzapalaa olet elämäsi aikana syönyt. Ei ole väliä, vaikka olisit syönyt pelkkää pizzaa viimeiset 25 vuotta. Jos et ole maistanut kylmää juustopizzaa, et ole elänyt kunnolla, Huffington Post ylistää.

Kylmä juustopizza kuulostaa ajatuksena melko omituiselta ja luotaantyöntävältä. Kyseessä on kuitenkin monien pizzaa maistaneiden mielestä järjettömän nerokas ja maistuva keksintö. 

Lämpimän pizzan päälle kylmää juustoraastetta

Kylmä juustopizza ei tarkoita jääkaapin perukoille jäänyttä kuivunutta jämäpalaa. Kyseessä on itseasiassa aivan tavallinen, lämmin juustopizza, joka on vain päällystetty ja viimeistelty kourallisella kylmää mozzarellaraastetta. Kylmä juustoraaste luo pizzaan aivan uudenlaisen rakenteen ja maun.

Pizza on ilmeisesti keksitty alun perin New Yorkissa, Tino’s Pizza -nimisessä pizzeriassa.

– Yksi asiakkaista tuli tiskille ja pyysi pizzapalaa. Pizza oli kuitenkin liian kuuma syötäväksi, joten mies kysyi, jos voisimme laittaa sen päälle hieman kylmää mozzarellaraastetta, jotta palan voi syödä heti, kertoo Tino’s Pizzan omistava Tino hittipizzan synnystä.

Pizzaa maistaneet hehkuttavat sitä muun muassa Instagramissa.


Jos kuva ei näy, katso se täältä.


Jos kuva ei näy, katso se täältä.


Jos kuva ei näy, katso se täältä.

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja