Jopa Michelin-ravintoloissa puutteita tämän tuotteen kohdalla: ”Verrattavissa raakapakasteeseen”

Katoaako kahvi kartalta? 7:51 Katoaako kahvi kartalta?

Vaikka ihmiset ympäri maailmaa kiinnittävät yhä enemmän huomiota kahvin laatuun, monilla ravintoloilla on kahviasiantuntijan mukaan tämän asian kanssa vielä paljon opittavaa.

Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin kahvin tulevaisuudesta. Katoaako kahvi maailmasta?

Johan&Nyströmin maajohtaja Lari Salomaan mukaan elämme tällä hetkellä kahvimaailmassa aikakautta, jossa ihmiset ovat alkaneet kiinnittää yhä enemmän huomiota kahvin laatuun ja siihen, millaista ja mistä päin maailmaa tulevaa kahvia kuppiin oikein päätyy.

Vaikka kahvin laatuun kiinnitetään yhä enemmän huomiota ja pienpaahtimoita ja kahviloita syntyy tiuhaan tahtiin, valitettavasti monet ravintolat tulevat tässä asiassa jäljessä.

– Monet Michelin-ravintolatkin ovat käyttäneet tähän asti Nespressoa. Se on mielestäni verrattavissa raakapakasteeseen, Salomaa toteaa.

Kahvin kanssa ei saisi mennä sieltä mistä aita on matalin

Salomaan mukaan ravintoloiden tulisi kiinnittää yhä enemmän kahvin laatuun, sillä kahvi on kuitenkin yleensä viimeinen maku, joka ravintolasta ennen kotiin lähtöä suuhun jää.

Salomaan mukaan Pohjoismaissa ravintoloiden kahvitilanne on verrattain hyvä. 

– Michelin-raatikin on nyt havahtunut siihen, että miksi kahvilla tulisi olla erityisoikeus mennä sieltä mistä aita on matalin.

Salomaa muistuttaa, että kahvista on tunnistettavissa enemmän aromeita kuin viinistä, joten senkin puolesta laadukas kahvi on makunautinnon kannalta tärkeä asia. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!