Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jopa Michelin-ravintoloissa puutteita tämän tuotteen kohdalla: ”Verrattavissa raakapakasteeseen”

7:51Katoaako kahvi kartalta?
Julkaistu 25.03.2018 17:02
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Vaikka ihmiset ympäri maailmaa kiinnittävät yhä enemmän huomiota kahvin laatuun, monilla ravintoloilla on kahviasiantuntijan mukaan tämän asian kanssa vielä paljon opittavaa.

Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin kahvin tulevaisuudesta. Katoaako kahvi maailmasta?

Johan&Nyströmin maajohtaja Lari Salomaan mukaan elämme tällä hetkellä kahvimaailmassa aikakautta, jossa ihmiset ovat alkaneet kiinnittää yhä enemmän huomiota kahvin laatuun ja siihen, millaista ja mistä päin maailmaa tulevaa kahvia kuppiin oikein päätyy.

Vaikka kahvin laatuun kiinnitetään yhä enemmän huomiota ja pienpaahtimoita ja kahviloita syntyy tiuhaan tahtiin, valitettavasti monet ravintolat tulevat tässä asiassa jäljessä.

– Monet Michelin-ravintolatkin ovat käyttäneet tähän asti Nespressoa. Se on mielestäni verrattavissa raakapakasteeseen, Salomaa toteaa.

Kahvin kanssa ei saisi mennä sieltä mistä aita on matalin

Salomaan mukaan ravintoloiden tulisi kiinnittää yhä enemmän kahvin laatuun, sillä kahvi on kuitenkin yleensä viimeinen maku, joka ravintolasta ennen kotiin lähtöä suuhun jää.

LUE MYÖS: Miksi työpaikan kahvi maistuu aina pahalta? Asiantuntijalla on tähän ikuisuusongelmaan selitys

Salomaan mukaan Pohjoismaissa ravintoloiden kahvitilanne on verrattain hyvä. 

– Michelin-raatikin on nyt havahtunut siihen, että miksi kahvilla tulisi olla erityisoikeus mennä sieltä mistä aita on matalin.

Salomaa muistuttaa, että kahvista on tunnistettavissa enemmän aromeita kuin viinistä, joten senkin puolesta laadukas kahvi on makunautinnon kannalta tärkeä asia. 

Lisää aiheesta:

Suomalaisille tyypillinen tapa huolestuttaa kahviammattilaisia: ”Me kulutetaan eniten, mutta ei juoda eniten”Yleinen kahvinjuontiin liittyvä tapa, josta baristat toivovat suomalaisten luopuvan: "Siinä kestää aikansa, mutta kyllä se vielä toteutuu"Suomalaiset ovat poikkeuksellista kahvikansaa – vastaavaa ilmiötä ei ole muualla: "Emme välttämättä itse osaa arvostaa"Suomalaisten suosikkikahvi villitsee nyt maailmalla – "olemme tietämättämme olleet aika trendikkäitä jo hyvin pitkän aikaa”Suomalaisten kahvimaku poikkeaa muusta maailmasta – taustalla luonnollinen syyAsiantuntija tyrmää pahvimukit: Sanoo suorat sanat suomalaisten kahvitottumuksista
KahviRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kahvi
  • 27.8.07:46
    Huomenta Suomi

    Säilytätkö avattua kahvipakettia yli viikon? Toimi näin

  • 26.8.07:45
    Tutkimustulokset

    Nyt selvisi paras aika juoda kahvia

  • 25.8.07:43
    Juomat

    Suodatinpussit loppu – voiko ne korvata talouspaperilla?

  • 26.6.06:28
    Sydänterveys

    Kahvikupponen voi pidentää elinikää – kaksi ainesosaa kuitenkin kumoaa hyödyt

  • 23.6.09:07
    Somehitit

    Piiastiinan neronleimaus: Tällainen on Möccimaster