Helsingissä popsitaan tänään monissa paikoissa kalaisa lounas Itämeripäivän kunniaksi.
Palvelukeskus Helsinki kokkaa Itämeripäivänä 25.8. tuttuun tapaan asiakkailleen kalaruokia, jotka eivät ole tänä päivänä kovinkaan tavanomaisia aterioita suomalaisten keittiöissä.
Silakasta ja lahnasta valmistetut Itämeren fisuburgerit ja fisupihvit tarjoillaan torstain aikana jopa 75 000 helsinkiläiselle. Ruoka-annoksiin käytetään peräti 4500 kiloa Itämeren kalaa, Palvelukeskus Helsinki kertoo tiedotteessaan.
Itämeripäivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä torstaina. Päivän takana on John Nurmisen säätiö, jonka tavoitteena on Itämeren tilan parantaminen sekä mereen liittyvän kulttuuriperinnön vaaliminen.
Palvelukeskuksen kala-annoksista fisuburgeri on tarjolla kouluissa, oppilaitoksissa sekä hoitoalan henkilöstöravintoloissa. Päiväkodeissa sekä potilas- ja asukasruokailussa puolestaan syödään fisupihvejä. Myös kotihoidon asiakkaat ovat voineet valita Itämeriviikolla yhtenä ateriavaihtoehtona fisupihvejä.
Katso myös video: Martat vinkkaavat loistavan ruoan, joka on suomalaiskodeissa jostain syystä unohdettu. Juttu jatkuu videon alla.
