Jopa 300 kahvikupillista päivässä! Kahvinmaistaja Tiina paljastaa, miksi kahvia ryystetään
Millaista on kahvinmaistajan työ? Meiran laboranttina ja kahvinmaistajana työskentelevä Tiina Salenius paljastaa faktat työstään.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin kahvin suosiosta Suomessa. Suomalaiset hörppivät kahvia keskimäärin 4–5 kupillista päivässä, eikä juoman suosio ole laantunut edes kahvipakettien hintojen noustessa.
Se, millaista kahvia päivittäin kuppiimme kaadamme, on erilaisten kahviasiantuntijoiden käsissä. Tärkeässä roolissa ovat muun muassa kahvitehtailla työskentelevät kahvinmaistamisen ammattilaiset.
Yksi heistä on Meiran laborantti Tiina Salenius, joka maistelee parhaimmillaan jopa 300 kahvikupillista päivässä.
Millaista on kahvinmaistajan työ ja miten kahvia pystytään maistelemaan satoja kupillisia päivässä? Entä miksi kahvia ryystetään? Kurkkaa videolta kahvinmaistajan haastattelu!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa