Mainos

Jo kahdesta annoksesta suuri terveyshyöty – tätä pähkinää kannattaa suosia

Uuden kattavan tutkimuksen mukaan kaksi annosta eli noin 50 grammaa saksanpähkinöitä päivässä voi ehkäistä sydänkohtauksia.

American Journal of Clinical Nutritionin julkaisemassa tutkimuksessa havaittiin, että saksanpähkinät alentavat kokonaiskolesterolia ja niin sanottua pahaa kolesterolia. Korkea kolesteroli nostaa usein sydän- ja verisuonitautien riskiä.

TIESITKÖ? Herkullisena välipalanakin toimiva saksanpähkinä sisältää terveyttä edistäviä tyydyttymättömiä rasvoja, proteiinia, kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita.

Saksanpähkinät ovat hyväksi terveydelle. Ne voivat alentaa kolesterolia, mikä taas vähentää mahdollisuuksia jopa kohtalokkaisiin sydänsairauksiin.

Pitkä tutkimustyö taustalla

Yksi tutkijoista, tohtori Michael Falk Life Sciences Research Organisationista kertoo, että saksanpähkinät voivat alentaa sydänsairauksien riskiä varsinkin henkilöillä, joilla on tyypin 2 diabetes.

Lähes kaksi vuosikymmentä kestänyt tutkimustyö osoittaa, että saksanpähkinät vähentävät riskiä sairastua sydänsairauteen. Tutkimuksessa kerrotaan, että myös muilla pähkinöillä on samanlaisia vaikutuksia terveyteen. 

Lähde: Dailymail

KORJAUS 23.11.2015: Viittaus riskiprosentteihin poistettu.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja