Jenny teki yhden virheen lounaalla, eikä paino pudonnut: Yksinkertainen muutos sai rasvan palamaan
Lounaaksi nautittu salaatti on terveellinen ja parhaimmassa tapauksessa erittäin ravitseva vaihtoehto. Kannattaa kuitenkin kiinnittää erityistä huomiota siihen, millaisista aineksista salaatti koostuu.
Popsugar-hyvinvointisivuston perustaja Jenny Sugar päätti syödä terveellisesti myös lounaalla ja pakkasi työpaikalleen mukaan omasta mielestään ravitsevaa salaattia.
– Olin niin ylpeä itsestäni, kun valmistauduin hyvin jo sunnuntaina ja tein valmiiksi salaatit. Mutta tunti maanantain lounaan jälkeen tunsin jo itseni nälkäiseksi ja jouduin syömään ison välipalan, kakkoslounaan. Ei ihmekään, ettei painoni pudonnut!
Vaikka salaatti vaikutti ruokaisalta, se ei sitä ollut: porkkanat, paprikat, selleri, lehtikaali ja pavut eivät pitäneet nälkää tarpeeksi hyvin. Jenny tajusi, että salaattiin oli lisättävä terveellisiä rasvoja ja hiilihydraatteja.
– Lisäsin neljä ainesosaa salaattiini ja nyt pysyn kylläisenä illalliseen asti!
1 dl täysjyvää (esimerkiksi kypsennettyä kvinoaa): 56 kilokaloria, 9,9 grammaa hiilihydraattia, 1,3 grammaa kuitua ja 2 grammaa proteiinia.
1/4 avokado: 57 kilokaloria, 2,9 grammaa hiilihydraattia, 2,3 grammaa kuitua ja 0,7 grammaa proteiinia.
1 dl hedelmiä tai marjoja (esimerkiksi kolme isoa mansikkaa): 12 kilokaloria, 2,9 grammaa hiilihydraattia, 0,8 grammaa kuitua ja 0,3 grammaa proteiinia.
1 rkl pähkinöitä tai siemeniä: 46 kilokaloria, 1,9 grammaa hiilihydraattia, 0,7 grammaa kuitua ja 1,5 grammaa proteiinia.
Nämä ainesosat lisättyään alkoi Jenny myös laihtua.
– Kvinoa tekee salaatista ruokaisan, avokado lisää ihanaa täyteläisyyttä, auringonkukansiemenet rakennetta ja hedelmät tai marjat makeutta.
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti