Jenny teki yhden virheen lounaalla, eikä paino pudonnut: Yksinkertainen muutos sai rasvan palamaan

salaatti quinoa mansikat avokado lounas
Ruokaisa lounassalaatti voi olla avain onnistuneeseen painonpudotukseen. Shutterstock

Lounaaksi nautittu salaatti on terveellinen ja parhaimmassa tapauksessa erittäin ravitseva vaihtoehto. Kannattaa kuitenkin kiinnittää erityistä huomiota siihen, millaisista aineksista salaatti koostuu.

Popsugar-hyvinvointisivuston perustaja Jenny Sugar päätti syödä terveellisesti myös lounaalla ja pakkasi työpaikalleen mukaan omasta mielestään ravitsevaa salaattia.

– Olin niin ylpeä itsestäni, kun valmistauduin hyvin jo sunnuntaina ja tein valmiiksi salaatit. Mutta tunti maanantain lounaan jälkeen tunsin jo itseni nälkäiseksi ja jouduin syömään ison välipalan, kakkoslounaan. Ei ihmekään, ettei painoni pudonnut!

Vaikka salaatti vaikutti ruokaisalta, se ei sitä ollut: porkkanat, paprikat, selleri, lehtikaali ja pavut eivät pitäneet nälkää tarpeeksi hyvin. Jenny tajusi, että salaattiin oli lisättävä terveellisiä rasvoja ja hiilihydraatteja.

– Lisäsin neljä ainesosaa salaattiini ja nyt pysyn kylläisenä illalliseen asti!

1 dl täysjyvää (esimerkiksi kypsennettyä kvinoaa): 56 kilokaloria, 9,9 grammaa hiilihydraattia, 1,3 grammaa kuitua ja 2 grammaa proteiinia.

1/4 avokado: 57 kilokaloria, 2,9 grammaa hiilihydraattia, 2,3 grammaa kuitua ja 0,7 grammaa proteiinia.

1 dl hedelmiä tai marjoja (esimerkiksi kolme isoa mansikkaa): 12 kilokaloria, 2,9 grammaa hiilihydraattia, 0,8 grammaa kuitua ja 0,3 grammaa proteiinia.

1 rkl pähkinöitä tai siemeniä: 46 kilokaloria, 1,9 grammaa hiilihydraattia, 0,7 grammaa kuitua ja 1,5 grammaa proteiinia.

Nämä ainesosat lisättyään alkoi Jenny myös laihtua.

– Kvinoa tekee salaatista ruokaisan, avokado lisää ihanaa täyteläisyyttä, auringonkukansiemenet rakennetta ja hedelmät tai marjat makeutta.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.