Alkoholijauhe kauppoihin Jenkeissä? Tuotteen myynti yritetään jo kieltää

Sergejs Rahunoks @ YekoPhotoStudio

Vaikuttaa siltä, että Yhdysvalloissa ollaan hyväksymässä alkoholijauheen myynti, mutta useat osavaltiot pyrkivät estämään jauheen myynnin rajojensa sisäpuolella jo ennen sen saamista markkinoille

Palcohol-nimellä kulkeva jauhe on tarkoitus sekoittaa veteen siten, että lopputuloksena syntyy alkoholijuoma. Jauhetta ollaan nyt hyväksymässä Jenkkien markkinoille.

Tuote jakaa mielipiteitä

Coloradon osavaltiossa on jo ryhdytty toimiin sen puolesta, ettei tuote tulisi sen rajojen sisällä myyntiin. Huolta herättää etenkin se, kuinka säädellä sellaisen tuotteen käyttöä, jota ei ole aiemmin ollut myynnissä. Myös mun muassa Iowan ja Ohion osavaltioiden on kerrottu ryhtyneen toimiin alkoholijauheen myynnin rajoittamiseksi.

Tuotetta kritisoivat perustelevat kantansa sillä, että sitä olisi niin helppo väärinkäyttää. Erityisen huolissaan ollaan siitä, kuinka helppo jauhemaista alkoholia olisi kuljettaa minne vain.

Vuonna 2014 jauhemainen alkoholi hyväksyttiin jo Jenkkien markkinoille, mutta päätös peruttiin nopeasti. Tuolloin ilmoitettiin, että alkuperäisessä päätöksessä oli kyse virheestä.

Ei myyntiin Suomessa

Valvirasta kommentoitiin vuosi sitten sitä, tuleeko jauhettu alkoholi myyntiin myös Suomessa. Vastaus oli hyvin yksiselitteinen.

– Tulli on kieltänyt näiden aineiden maahantuonnin, Valviran ryhmäpäällikkö Eeva Saarikertoi MTV Uutisille vuosi sitten.

– Meillä alkoholijuoma on nestemäinen tuote. Tällaisessa pulverissa, se ei ole se lopputuote, eli alkoholijuoma joka kulutetaan. Eli sille ei ole määriteltyä käyttötapaa, eikä tietoa siitä mikä sen lopullinen alkoholipitoisuus olisi.

Lähteet: AP, ABCNews, The Daily Meal

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja