Mainos

Jättimäärä juustoa vedetään myynnistä, tehtaalta löytyi listeriaa – Suomessa myyty sekä pakattuna että irtomyyntitiskissä

Bettine-tuotemerkillä myytävässä vuohenjuustossa on todettu listeriaepäily. Tuotetta on myyty eri kaupoissa Suomessa sekä pakattuna että juustotiskien irtomyynnissä.

Bettinehoeven tehtaalla Hollannissa on havaittu listeriabakteeria tuotantolaitteistossa. Tuotteissa sitä ei ole testeissä löydetty. Maahantuojalta kerrotaan, että juustot vedetään silti myynnistä.

– Varotoimenpiteenä olemme kuitenkin päättäneet vetää kaikki tuotteet, joissa on parasta ennen päiväys 28.10.–31.12.2020 välillä. Listeriabakteeri saattaa aiheuttaa vakavia terveysongelmia riskiryhmään kuuluville kuten vanhuksille, lapsille ja raskaana oleville, maahantuojan tiedotteessa kerrotaan.

Jälleenmyyjät ovat saattaneet myydä tuotetta myös leikattuina paloina juustojen irtomyyntitiskissä. Jälleenmyyjiä on ohjeistettu poistamaan tuotteet välittömästi myynnistä.Kuluttajia pyydetään palauttamaan ostamansa tuotteet tai tyhjä pakkaus ostopaikkaan. Ostos hyvitetään.

Myös Lidl tiedotti torstaina vetävänsä pois myynnistä valkohome- ja vuohejuustotuotteita E.coli-bakteerin vuoksi. 

Juttua muokattu 29.10.2020 klo 21.50: Vaihdettu pääkuvaan oikeat juustotuotteet.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja