Järjettömän hyvä uunilohi – nerokas ja helppo tapa mullistaa suomalaisten suosikin valmistamisen
Oletko jo testannut uunilohen valmistamista taikinakuoressa? Tämä helppo herkku on varma hitti!
Miten uunilohesta saa vielä parempaa? Tietysti sujauttamalla sen taikinakuoreen! Tämä lohiherkku toimii näyttävänä illallisena tai vaikka piirakkana juhlissa.
Jos et vielä jostain syystä ole kokeillut, niin nyt viimeistään kannattaa ottaa tämä Tastemade-ruokasivuston herkkuresepti testiin.
Uunilohi taikinakuoressa:
Kaksi isoa voitaikinalevyä
1 lohifilee
Suolaa ja pippuria
Dijon-sinappia (täysjyvä)
Pinaattia
Juustokastiketta
Kananmunaa voiteluun
Uunilohipiirakan pintaan syntyy veitsellä helposti suomukuviointi. Koko komeus paistetaan voideltuna 200-asteisessa uunissa 25 minuutin ajan.
Lähde: Tastemade
***
Voit myös kokeilla perinteisempää uunilohireseptiä:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan