Järjettömän hyvä uunilohi – nerokas ja helppo tapa mullistaa suomalaisten suosikin valmistamisen

Uunilohi
Testaa herkullinen uunilohiresepti! shutterstock/tastemade

Oletko jo testannut uunilohen valmistamista taikinakuoressa? Tämä helppo herkku on varma hitti! 

Miten uunilohesta saa vielä parempaa? Tietysti sujauttamalla sen taikinakuoreen! Tämä lohiherkku toimii näyttävänä illallisena tai vaikka piirakkana juhlissa. 

Jos et vielä jostain syystä ole kokeillut, niin nyt viimeistään kannattaa ottaa tämä Tastemade-ruokasivuston herkkuresepti testiin. 

Uunilohi taikinakuoressa:


Kaksi isoa voitaikinalevyä
1 lohifilee
Suolaa ja pippuria
Dijon-sinappia (täysjyvä)
Pinaattia

Juustokastiketta
Kananmunaa voiteluun

Uunilohipiirakan pintaan syntyy veitsellä helposti suomukuviointi. Koko komeus paistetaan voideltuna 200-asteisessa uunissa 25 minuutin ajan. 

Lähde: Tastemade

***

Voit myös kokeilla perinteisempää uunilohireseptiä:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja