Järjettömän hyvä uunilohi – helppo tapa, joka mullistaa suomalaisten suosikin valmistamisen

Uunilohi
shutterstock/tastemade

Oletko jo testannut uunilohen valmistamista taikinakuoressa? 

Miten uunilohesta saa vielä parempaa? Tietysti sujauttamalla sen taikinakuoreen! Tämä lohiherkku toimii näyttävänä illallisena tai vaikka piirakkana juhlissa. 

Vinkkasimme tästä reseptistä jo kesällä, mutta jos et vielä jostain syystä ole kokeillut, niin nyt viimeistään kannattaa ottaa herkkuresepti testiin. 

Uunilohi taikinakuoressa:

Kaksi isoa voitaikinalevyä
Lohifileen
Suolaa ja pippuria
Dijon-sinappia (täysjyvä)
Pinaattia

Juustokastiketta
Kananmunaa voiteluun


Uunilohipiirakan pintaan syntyy veitsellä helposti suomukuviointi. Koko komeus paistetaan voideltuna 200-asteisessa uunissa 25 minuutin ajan. 

Lähde: Tastemade

***

Voit myös kokeilla perinteisempää uunilohireseptiä:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja