Järjettömän hyvä uunilohi – helppo tapa, joka mullistaa suomalaisten suosikin valmistamisen
Oletko jo testannut uunilohen valmistamista taikinakuoressa?
Miten uunilohesta saa vielä parempaa? Tietysti sujauttamalla sen taikinakuoreen! Tämä lohiherkku toimii näyttävänä illallisena tai vaikka piirakkana juhlissa.
Vinkkasimme tästä reseptistä jo kesällä, mutta jos et vielä jostain syystä ole kokeillut, niin nyt viimeistään kannattaa ottaa herkkuresepti testiin.
Uunilohi taikinakuoressa:
Kaksi isoa voitaikinalevyä
Lohifileen
Suolaa ja pippuria
Dijon-sinappia (täysjyvä)
Pinaattia
Juustokastiketta
Kananmunaa voiteluun
Uunilohipiirakan pintaan syntyy veitsellä helposti suomukuviointi. Koko komeus paistetaan voideltuna 200-asteisessa uunissa 25 minuutin ajan.
Lähde: Tastemade
***
Voit myös kokeilla perinteisempää uunilohireseptiä:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan