Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Järjettömän herkullista, mutta terveellistä! Kolme uutta tapaa korvata perinteiset tortillalätyt

Shutterstock
Julkaistu 04.10.2018 16:59

Emmi Niiniaho

Neljäs lokakuuta vietetään virallista tacopäivää, joten päivän ruokalistan voi hyvillä mielin suunnitella kunnioittaen perinteisiä meksikolaisia makuja.

Perinteiset tortillalätyt ovat syystäkin klassikko, mutta toisinaan hiilarit voi skipata korvaamalla lätyt esimerkiksi salaatilla, tomaateilla tai avokadolla. Nämä reseptit eivät siis ole pelkästään herkullisia vaan peräti hieman terveellisempiäkin!

Salaattitacot (8 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl kasvisöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 tl chilijauhetta
1 tl kuminaa
400 g jauhelihaa
1,2 dl paseerattua tomaattia
1,2 dl kanalientä
1,2 dl cheddar-raastetta
iso lehtinen lehtisalaatti (korvaa perinteiset tortillalätyt)
1 avokado

Tarjoiluun:
salsa
ranskankerma

shutterstock_317816534
Shutterstock

Rapsakka salaatinlehti taipuu lätyn korvikkeeksi.

Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna pannu ja kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Lisää jauheliha ja paista kunnes liha on kypsää. Lisää mausteet, paseerattu tomaatti ja kanaliemi. Anna poreilla noin 8 minuuttia, kunnes osa nesteestä on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kokoa salaatinlehden päälle jauhelihakastiketta ja ripottele päälle oman maun mukaan cheddar-raastetta, ranskankermaa, avokadoa ja salsaa.

Taco-tomaatit (4 annosta)

1 rkl oliiviöljyä
300 g jauhelihaa
1 sipuli
pussi tacomaustetta
4 isoa pihvitomaattia
1,2 dl juustoraastetta
1,2 dl silputtua jääsalaattia
0,5 dl ranskankermaa

Tomaatti lohkoTomaatti viilletään kuuteen samankokoiseen lohkoon, mutta varo leikkaamasta kantaan asti, jotta tomaatti pysyy kasassa.Shutterstock

Silppua sipuli ja jääsalaatti. Kuumenna pannu ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää jauheliha ja tacomauste. Paista kunnes jauheliha on kypsää. Valuta jauhelihasta ylimääräinen rasva pois.

Aseta tomaatti kanta alaspäin leikkuulaudalle ja viillä tomaattiin kuusi samankokoista lohkoa (varo leikkaamasta läpi asti). Levitä lohkoja varovasti hieman erilleen.

Tasaa jauheliha tomaattien päälle ja lisää sitten juusto, salaatti ja ruokakerma. Tarjoa heti.

Avokado-kanatacot (6 annosta)

2 dl kypsennettyjä mustia papuja
2 dl purkkimaissia
viipaloituja jalopenoja oman maun mukaan
2 dl valmista revittyä kanaa (ohje revittyyn kanaan esim. täältä)
2 dl cheddar raastetta + hieman lisää koristeluun
pussi tacomaustetta
2 rkl tuoretta korianteria + hieman lisää koristeluun
3 kypsää avokadoa

Kastike:
2 dl ranch-kastiketta
0,5 dl limemehua
1 rkl tuoretta korianteria
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä


Avokadot puolitetaan, poistetaan kivi ja kaiverretaan tilaa täytteelle.

Lämmitä uuni 250 asteeseen.

Yhdistä kulhossa pavut, maissi, jalopenot, kana, cheddar, tacomauste ja tuore korianteri.

Puolita avokadot, poista niistä kivet ja koverra suurin osa hedelmälihasta pois (jätä noi puoli senttiä hedelmää reunoille). Muussaa kaiverrettu avokado pienessä kulhossa ja aseta syrjään.

Aseta avokadon puolikkaat kuori alaspäin pöydälle ja jaa ensimmäisessä vaiheessa tehty täyte niiden kesken. Ripottele päälle cheddarjuustoa. Paista uunin alatasolla noin 5 minuuttia, tai kunnes juusto on sulanut.

Valmista kastike sekoittamalla kulhossa ranch-kastike, limemehu, hieman jalopenoa, korianteri, suola ja pippuri. Lisää sekaan aiemmin muussattu avokado ja sekoita kunnes kastike on sileää.

Ripottele uunista tulleiden avokadojen päälle kastiketta ja hieman tuoretta korianteria. Tarjoa heti.

Lähde: Delish

***

1:30Fetasalaattitäytteiset letut

Lisää aiheesta:

Kari Aihinen kertoo ykkösvinkkinsä ruuanlaittoon – nappaa Kaappaus keittiössä -jakson reseptit talteenKatso Kari Aihisen ohje herkulliseen pastasalaattiin – tässä ovat Kaappaus keittiössä -jakson reseptitNäin valmistuu Kari Aihisen suussa sulava janssoninkiusaus – katso Kaappaus keittiössä -jakson reseptitHelppoja kasvisruokareseptejä! Kaappaus keittiössä -ohjelmassa valmistetaan maukkaita kasvisruokiaNäin valmistat kukkakaalin uudella tavalla – kokeile herkullista satay-kastikettaKana-papu -tostadas - paahdettu, rapsakka tortillaherkku
TortillatRuokamatkailuRuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Tortillat
  • 25.11.201717:02
    Makuja

    Oletko jo kokeillut? Herkku, joka mullistaa tortilloiden syömisen – kaikille texmexin ystäville

  • 11.04.201717:32
    Ruokaniksit

    Tajuttoman nerokasta: Idea, joka mullistaa tortillojen syömisen

  • 08.04.201717:04
    Makuja

    Järjettömän hyvä ruoka: Uusi tapa syödä tortilloita räjäyttää tajunnan

  • 06.09.201620:01
    Avokado

    Pinterestin suosituin kanaresepti – tätä on pakko kokeilla