Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Japanilaista herkkua koskeva huijaus puhuttaa – myyty jopa 400 euron kilohinnalla

Jani Kinnunen / Sivumaku
Julkaistu 12.11.2015 19:58

MTV LIFESTYLE

Kuuluisaa japanilaista Kobe-lihaa on ryhdytty puolustamaan enenevissä määrin, sillä tuotenimeä on käytetty ympäri maailmaa väärin.

Amerikassa on noussut haloo siitä, että paikallisissa ravintoloissa asiakkaille on virheellisesti väitetty, että he ovat ostamassa jopa 400 euron kilohinnalla myytävää Kobe-härkää. Oikeasti lautasella on saattanut olla aivan tavallista japanilaista naudanlihaa.

Vain yhdeksän amerikkalaisravintolaa tarjoaa oikeaa Kobe-lihaa

Japanilaiset lihantuottajat ovat nostaneet kissan kunnolla pöydälle ja paljastaneet, että vain yhdeksän amerikkalaista ravintolaa tarjoaa oikeasti Kobe-lihaa asiakkailleen. Monessa paikassa pihvejä kuitenkin mainostetaan aitona Kobe-lihana.

Kobe Beef Marketing & Distribution Promotion -yhdistyksestä kerrotaan, että vielä nykyisin on mahdollista, että Kobe-lihaksi kutsutaan myös sellaisia lihoja, jotka eivät täytä japanilaisten asettamia tarkkoja vaatimuksia. Japanissa on kuitenkin ryhdytty toimiin sen puolesta, että Kobe-nimen käyttöä ryhdyttäisiin valvomaan samaan tapaan kuin samppanjan tai parmesanjuuston nimiä. 

Tiedätkö, mitä on Kobe-liha?

Kobe-lihaksi kutsutaan Japanista kotoisin olevasta Wagyu-rotuisesta naudasta tarkkojen sääntöjen puitteissa tuotettua lihaa. Kobe-liha on aina Japanese Black -nautaa, tarkalleen ottaen Tajima-gyu-rotua. Kobe-härkä on suojattu sertifioinnilla.

Japanilaisten kansallisylpeydeksikin kutsuttua lihaa on saanut viedä ulkomaille vasta vuodesta 2012 saakka, eli todennäköisesti Japanin ulkopuolella tätä ennen nautitut pihvit eivät ole olleet tätä arvostettua lihaa.

– Olenpa itsekin nähnyt suomalaisessa lihatiskissä myytävän Kobe-nautaa 180 euron kilohintaan muutama vuosi takaperin, Sivumaku-ruokablogia kirjoittava kirjoitti maaliskuussa 2015.

Jani Kinnunen

Lähde: Food and Wine

Lisää aiheesta:

Tiesitkö? Tämä yksityiskohta paljastaa laadukkaan lihan kaupassaKFC tulee Suomeen, mutta myykin puolalaista broileria – perustelut kummastuttavat: "Ei oikein vakuuta"EU-parlamentti äänestää pian siitä, saako soijanakkia kutsua nakiksi – suomalaismeppi: ”Tässä ei tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa”Suomalaisen kasvisproteiinin maailmanvalloitus jatkuu – ”seuraavan sukupolven lihaa” saa pian japanilaisista ruokakaupoista Yhdysvaltalaistutkijoiden karu havainto: Puolet sushista on aivan jotain muuta kuin luullaanJulkkiskokki tyrmää kasvipohjaiset burgerit: "Se ei tuota minulle iloa millään tavalla"
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:24
    Ruoka

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • Eilen09:34
    Ruoka

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • Eilen08:19
    Ruoka

    Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä

  • ma17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • ma13:39
    Takaisinvedot

    Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä